Hlavní navigace

Členové Xbox One Preview mohou zkoušet streamování her z konzole na PC

17. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za oceánem právě probíhá herní výstava E3. Microsoft na ní oznámil mj. dostupnost streamování her z konzole Xbox One na osobní počítače. Tuto funkci firma odkryla v lednu a nejde o nic jiného, než že se posadíte ke svému počítači s Windows 10 a budete na něm hrát hry, které reálně poběží na vaší konzoli. Streamování her si aktuálně mohou vyzkoušet všichni, kdo se účastní testování čerstvého softwaru pro Xbox.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Kdesi v poznámkách pod čarou Microsoft upozorňuje, že streamování šlape jen s podporovanými tituly. Z toho, co víme, se jedná o tituly vyžadující speciální hardware, tedy především Kinect. Což zní logicky. Použít můžete ovladač od Xboxu 360 i Xboxu One. Bezdrátový ovladač k mladší konzoli bude podporován, až Microsoft v tomto roce vydá adaptér pro osobní počítače za 25 dolarů.

Zatím se musíte spokojit s připojením ovladače kabelem. Bez něj si nezahrajete, neboť myš s klávesnicí s konzolovými tituly kompatibilitu nehlásí. Podporován je naproti tomu multiplayer, včetně hlasové komunikace. Streamování každopádně nezprovozníte, pokud budete sedět na druhé konci světa. Jak to v podobných případech bývá, funkce je určena pro použití na lokální síti.

Během hraní na počítači není možné použít Twitch pro uložení záznamu za hraní. Pokud ale počítač splní blíže nespecifikované požadavky, bude se záznam ukládat na něm.

via Reddit | The Verge

Byl pro vás článek přínosný?