Hlavní navigace

Cloud First: provoz aplikací a dat primárně v cloudu je na spadnutí

Zdroj: Internet Info
Aktuálními trendy ze světa cloudu vás online provede Cloud Computing 2021. Účast je zcela zdarma.
Komerční sdělení
24. 5. 2021

Sdílet

Cloud dávno přestal být otázkou jestli a je spíše otázkou kdy a jak. Na online konferenci Cloud Computing 8. června se podíváme na horké novinky v oblasti cloudových řešení. Program toho nabízí opravdu hodně, na našem webu ho průběžně aktualizujeme.

Vystoupí profíci ze společností Accenture, Software602, SUSE, Veeam Software, Amazon Web Services, PIERSTONE, Memsource a dalších. Během přednášek si ukážeme demo ukázky konkrétních řešení v praxi a vyslechneme řadu case studies. Prostřednictvím chatu je možné pokládat otázky přednášejícím i diskutovat s ostatními účastníky prostřednictvím chatu.

Na jaká konkrétní témata se podíváme?

Zálohování v Cloudu, do Cloudu a mezi CloudyBoris Mittelmann (Veeam Software)

Jak jsou vaše data chráněna v Cloudu a proč by vás to mělo zajímat? Co je to model sdílené odpovědnosti a jak souvisí se zálohováním? Vyplatí se zálohovat do Cloudu? Jaký je rozdíl mezi vysokou dostupností, retencí a zálohou? Kdo je odpovědný za data? Na tyto a mnohé další nejasnosti týkající se ochrany dat v návaznosti na využívání cloudových služeb najdeme odpovědi v tomto vstupu.

Bezpečnost v AWS Cloudu – Miro Mašat Amazon (Web Services)

Ptáte se, jestli je veřejný cloud bezpečný nebo spíš představuje bezpečnostní riziko? Řekneme si, jak k bezpečnosti přistupuje Amazon Web Services. Projdeme si základní koncepty bezpečnosti, dále se podíváme na certifikace a nakonec se zaměříme na granulární bezpečnost, jíž lze dosáhnout pouze v cloudu. Na závěr si představíme case studies stávajících klientů.

cloud recnici 560x508 Řečníci

Jak poskytovat cloudovou službu na cloudové platformě (a jak se tam dostat)?Martin Surovčák (Memsource)

Ukážeme si, jak v Memsource provozují a vyvíjí cloudovou službu. Co znamenal přesun z pronajatého hardwaru do public cloudu (AWS) a jaké typické problémy řešili a řeší. Dotkneme se jak organizace takové migrace, tak samotného technického řešení.

Sofa - oběh, podepisování a archivace dokumentů – Michal Vejvoda (Software602)

Vaše dokumenty a procesy bezpečně dostupné odkudkoliv? Představení cloudové aplikace Sofa umožňující jednoduchý přechod od papíru k práci s dokumenty v digitální podobě. Elektronické podpisy se schvalovacím workflow a dokumentovým trezorem. Ve firmě, na úřadě nebo na home office. Jednoduše. Digitálně.

Dále vystoupí například Juraj VaškoAccenture, Jana PattynováPIERSTONE nebo Martin Zikmund ze společnosti SUSE a další osobnosti.

Účast na konferenci je zcela zdarma, stačí vyplnit online formulář a 8. června se připojit.

Děkujeme všem partnerů akce. Generálním partnerem je Accenture. Stříbrní partneři jsou společnosti Software602, SUSE a Veeam. Organizátory jsou CIO Business World, Computerworld, Lupa.cz a Podnikatel.cz.