Hlavní navigace

CnewsTV: Robotický gepard je rychlejší než Bolt [video]

8. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Třiašedesátý díl našeho seriálu vám přináší pět nových videí, které musíte vidět.

 

Animované optické iluze

Nad následujícím videem budete zcela jistě žasnout. Z obyčejného pomalovaného papíru se mžikem oka stávají pohyblivé obrázky. Roztočte kouli, rozběhejte kočku, nechejte panáčka přejít po přechodu nebo rozpohybujte legendárního Pacmana.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Policista tančí Jacksona

Luke Rudkowski je neobyčejný dopravní policista, který se rozhodl, že si zpestří směnu rovnou uprostřed křižovatky. Znenadání začal za zvuku své píšťalky napodobovat pohyby Michaela Jacksona z písničky Thriller, aby pobavil kolemjdoucí a stojící řidiče.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Video z fotografií pořizovaných každý den 12,5 roku

Doufáme, že naši pravidelní čtenáři nejsou tak znudění jako mladík Noah. Právě on nahrál na internet video, které vytvořil ze svých jednotlivých fotografií obličeje, které si pořizoval každý den více než dvanáct let. Video se skládá ze 4514 obrázků.

" width="560" height="420" frameborder="0">

Fantastický úder paralympiády

Po letních olympijských hrách v Londýně se na stejném místě koná paralympiáda, která právě vrcholí. I zde najdete úžasné záběry a skvělé sportovní výsledky. Jedním z nich byl nečekaný úder hráče stolního tenisu Davida Wetherfilla, který takto získal pro Anglii cenný bod.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Robotický gepard je rychlejší než Bolt

A nakonec takové malé zvířátko, ale ne jen tak ledajaké. Robotický gepard, kterého sestrojila výzkumná agentura Darpa, dokáže běžet rychlostí až 45 km/h. Jedná se o historicky nejrychlejšího robota s nohami na světě. Překoná i běžce Usaina Bolta.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Byl pro vás článek přínosný?