Hlavní navigace

CnewsTV: Trabantem napříč Afrikou [video]

25. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kulatý 40. díl našeho seriálu vám přináší novou pětici zajímavých videí.

Vynález pro vozíčkáře

Robotické zařízení Tek RMD usnadňuje pohyb lidem odkázaných na vozíček. Přístroj postiženému jedinci umožňuje se přemisťovat z místa na místo bez jakékoliv pomoci ostatních. Osoba se sama k pohyblivému robotovi připoutá, a pak se může libovolně pohybovat. Skvělý koncept, který může pomoci mnoha lidem s nemocným pohybovým ústrojím.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Trabantem napříč Afrikou

Povedená reklama na internetový prohlížeč Google Chrome, v níž uvidíte skutečný příběh cestovatele a novináře Dana Přibáně. Jeho snem bylo projet Afrikou ve svém Trabantu. Cesta nebyla vůbec jednoduchá, ale nakonec to dobře dopadlo. Kdyby nebylo internetu, kdo ví, jestli by svůj cíl úspěšně dokončil.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Létat jako pták

Jeden nadšenec si dle vlastního návrhu vyrobil vlastní umělá křídla, pomocí nichž se na několikátý pokus skutečně vznesl do oblak. Uletěl přes 100 metrů. K tomu mu stačilo se pouze rozeběhnout tak, jako to dělají opravdoví ptáci. Abyste si mohli vzlétnutí lépe představit, vychutnejte si následující záběry.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Rvačky na hokeji

Krvavé rozepře nebývají na hokejových utkáních tak častým jevem. Podívejte se, jak moc se mezi sebou nesnáší týmy Devils a Rangers. V jednom zápasu došlo hned k několika velice tvrdým potyčkám mezi hráči zmíněných týmů.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Vajca song

Velikonoce se blíží, avšak díky Evropské unii je problém v současné době sehnat vajíčka za dobrou cenu. Jak to tak bývá, o každém závažném problému, který se dotýká většiny lidí, se časem napíše kritická píseň. Chytlavý song o vajíčkách má na svědomí Ruda z Ostravy.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Byl pro vás článek přínosný?