Hlavní navigace

Vyjde již v létě! Takto bude vypadat remasterovaný Command & Conquer ve vysokém rozlišení

10. 3. 2020

Sdílet

Electronic Arts již delší dobu připravuje remasterované vydání výborné strategie Command & Conquer. Brzy si tuto pecku budete moci pořídit na Steamu nebo Originu. První Tiberian Dawn vyšel v roce 1995.

Hra bude mít grafiku v rozlišení až 4K (původně to bylo myslím 800 × 600 px), tvůrci vylepšili rozhraní a ovládání. Doprovodné filmy se dočkaly upscalingu na vyšší rozlišení (zde je rozmazání trochu patrné). Každá budova a jednotka byla předělána do vyššího rozlišení. Pro fanoušky bude možné se v reálném čase přepínat mezi původní a novou grafikou. Legendární hudbu remasteroval přímo její autor Frank Klepacki. Hell March tak po pětadvaceti letech uslyšíte v lepší kvalitě.

Předělávky jednotek
Předělávky jednotek
Původní Stalin vlevo, nový Stalin vpravo
Původní Stalin vlevo, nový Stalin vpravo

Welcome Back, Commander!

Kolekce obsahuje obě první hry série, tedy Tiberian Dawn a Red Alert (Red Alert II prozatím ne) a tři následující datadisky: Covert Ops, Counterstrike a The Aftermath. Na remasterované edici pracovalo i studio Petroglyph Games, jehož zakladatelé pracovali ve Westwood Studios (v roce 1998 je pohltilo EA).

Prodej bude zahájen 5. června a cena je stanovena na 20 dolarů. Vedle digitální verze na Steamu či Originu bude možné zakoupit i fyzické balení včetně sběratelských předmětů. Za 60 respektive 150 dolarů získáte hru na optických nosičích i kód na Steam.

Dále flashdisk se soundtrackem, album Frank Klepacki & The Tiberian sons: celebrating 25 years of Command & Conquer“, plakát, nášivky či kovovou repliku mamutího tanku. Předobjednávky začnou za měsíc 10. dubna. Nutno dodat, že novější hry této série si už moc dobře mezi fanoušky nevedly, takže remaster povedené hry dává smysl.

zdroj: EA

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.