Hlavní navigace

Consumer Reports poprvé v historii nedoporučují koupi MacBooku. Kvůli baterce

23. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký spotřebitelský časopis Consumer Reports (funguje podobně jako český Dtest) otestoval všechny tři nové MacBooky Pro. Jako obvykle je koupil v běžném obchodě, nedostal tedy výrobcem vybrané nejlepší možné kusy. A vůbec poprvé MacBookům neudělil doporučení ke koupi. To automaticky neznamená, že je lidé nemají kupovat, ale že by si měli dát pozor.

Apple MacBook Pro 2016

Consumer Reports chválí dobrý displej i výkon počítačů. Problémem je ovšem výdrž. Apple uvádí, že by všechny tři měly vydržet až 10 hodin. Měření však ukázalo velkou nekonzistenci. První test 13" modelu s Touch Barem ukázala výdrž 16 h, druhý 12,75 h a třetí 3,75 h. Třináctka bez Touch Baru vydržela jednou 19,5 h, pak jen 4,5 h. U MBP s 15" displejem klesla v testech výdrž z 18,5 na 8 h.

 

Testy přitom byly vždy stejné. CR nejdříve všechny počítače plně aktualizuje. Pomocí sondy nastaví jas displeje na 100 cd/m². Na vlastním serveru má uložených 10 webových stránek, které se na počítači stahují a zobrazují přes Wi-Fi ve výchozím prohlížeči. Ani po aktualizaci na macOS Sierra 10.12.2 se výsledky nezlepšily.

Když však testeři CR vyzkoušeli měření v Chromu, výdrž prý byla konzistentní a vysoká (bez konkrétních čísel). Konečné hodnocení nicméně stanovují vždy na základě výchozího prohlížeče, proto MacBooky Pro odešly bez doporučení. Apple přitom problém nedokázal vysvětlit. Uživatele, které trápí slabá výdrž, se prý mají obrátit na servis/podporu.

Na neodpovídající výdrž nových MBP si lidé stěžují hned od uvedení na trh. Apple už kvůli tomu z macOS odstranil ukazatel zbývající času.

Zdroj: CR

Byl pro vás článek přínosný?