Hlavní navigace

Continuum bude dostupné také v levnějších smartphonech, ne však v low-endech

30. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft uvedl na trh první dva telefony, které mohou znamenat zásadní obrat v otázce, co je pro nás počítač. Continuum umožňuje proměnit smartphone v pracovní stanici s myší, klávesnici a pořádnou externí obrazovkou. První verze určitě není dokonalá, především ji shazuje nedostatek aplikací. Navíc moderní aplikace nebudou pro každého dostatečné. Mobilní Office jsou možná slušný, ale na plnohodnotný balík Office pro klasické prostředí nemá ani náhodou.

 

Předpokládá se však, že by s dalšími telefony mohly přijít čipy od Intelu a také klasické aplikace určené pro prostředí Win32. Na nové vlajkové Lumie si ale zase minimálně rok počkáme. Byl by to ovšem ještě výraznější obrat, který už by aspoň někomu umožnil, aby zahodil klasické počítače. Můžeme ovšem najít další problémy týkající se nasazení Continua, především jde o cenu telefonů. Lumie z rodiny 950 jsou high-endové přístroje, čemuž odpovídá vysoká cena.

Jenže dosud nebylo jasné, jestli bude Continuum dostupné na levnějších přístrojích. V tom případě by zase mohl být problém s nedostatečným výkonem. Již nyní tušíme, že minimálně úplný low-end Continuum nedostane – Lumia 550 tento režim nepodporuje. WMPoweruser ale přinesl informaci, že Microsoft v Indii na uvedení nových Lumií na trh řekl, že Continuum bude dostupné také na jiných telefonech, nejen na vlajkových lodích. Střední třída se tedy patrně dočká. Lumie střední třídy dorazí někdy v příštím roce, ale zatím firma nic konkrétnějšího nenaznačila.

Lumia 950 

Zdroj: WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?