Hlavní navigace

Cooler Master Hyper TX3 - konkurence pro Freezer

12. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cooler Master se odhodlal k vydání již třetí verze svého oblíbeného chladiče HyperTX, který bude ve své poslední verzi podporovat i připravovanou patici LGA 1156 a s ní spojené procesory Intel Core i5. Samozřejmostí zůstává i nadále kompatibilita se stávající paticí LGA 775 a v prodeji bude i verze pro AMD AM2/AM2+.

Chladič svou nízkou cenou 15 EUR (v přepočtu kolem 450 Kč) bude konkurovat hlavně u nás stále velmi populárnímu Arctic Cooling Freezeru Pro. Oproti němu bude mít jednu podstatnou výhodu – snadnou výměnu větráku. Hyper TX3 se skládá celkem ze tří heatpipe ve tvaru U, které odvádí teplo přímo od procesoru (Heatpipe Direct Touch) do hliníkových žeber. Na pasivu je osazen 92mm větrák s PWM regulací, jehož otáčky mohou kolísat mezi 800–2800 ot./min. Chladič by se měl do prodeje dostat koncem května až začátkem června.

První sample Hyper TX3 jste však mohli vidět již na CeBITu 2007. Od finální verze se liší hlavně jiným typem větráku a okolním plastem. Změn doznalo i uchycení heatpipe na základně. Nová verze tak vypadá podstatně praktičtěji.

Zdroj: Hartware.net, PCGH

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku