Hlavní navigace

Cooltek to rozjíždí. Představil další dvě skříně pro mini-ITX systémy: W1 a V6

27. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sortiment společnosti Cooltek nebyl donedávna v naší zemi moc rozšířen. V poslední době ale Cooltek představuje jednu zajímavou skříň za druhou a začíná se dostávat do povědomí i českých zákazníků. Nyní výrobce představil rovnou dva nové modely, určené pro mini-ITX systémy.

Cooltek W1

První představená novinka nese název označení Cooltek W1. I přes to, že je skříň určena pro základní desky formátu mini-ITX, má poměrně velké rozměry – 356 × 242 × 362 mm. Materiálem skříně je ocel v kombinaci s hliníkem, hmotnost celku se zastavila na hodnotě 5,8 kilogramů.

Napájecí zdroj má své místo v dolní části skříně. Před ním jsou dvě pozice pro 2,5" disky. Ostatní základní komponenty počítače osadíte do horního patra skříně. Další pevné disky můžete osadit do koše za čelním panelem. Pojme čtyři 3,5" modely.

Dobrou cirkulaci vzduchu zajišťuje dvojice 140mm ventilátorů. První je osazen mezi čelním panelem a košem pro disky a nasává studený vzduch do interiéru. Druhý má své místo na zadní straně a jeho úkol je přesně opačný. Další dva ventilátory můžete instalovat do horní části skříně. Tento prostor můžete využít i pro montáž radiátoru vodního chlazení.

Konektory USB 3.0, konektory pro audio a tlačítka pro zapnutí a reset najdete na pravém boku skříně. Toto řešení nemusí vyhovovat všem, řada uživatelů by jistě ocenila jejich umístění na přední stranu. Model W1 je dostupný ve dvou variantách, můžete si zvolit, zda chcete prosklenou bočnici či nikoliv.

Druhý představený model má označení V6. I tentokrát osadíte pouze základní desky formátu mini-ITX. Rozměry jsou o něco menší – 210 × 250 × 240 mm. Na konstrukci použil výrobce výhradně ocel. I přes to je hmotnost skříně pouze 2,6 kg.

Cooltek V6

Pro pevné disky máte k dispozici čtyři pozice pro 3,5" modely a dvě pozice pro 2,5". Rozšiřující karty osadíte do dvou pozic, jejich maximální délka může být až 200 mm. Odvod teplého vzduchu ze skříně má na starosti jeden 140mm ventilátor. Nasávání vzduchu můžete podpořit třemi 60mm ventilátory, které můžete osadit do přední části skříně.

Konektory USB a konektory pro audio jsou osazeny na horní hraně skříně. Mezi nimi je také tlačítko pro spuštění PC, tlačítko pro reset budete hledat marně. Čelní panel je vyroben z perforovaného plechu. Celkový design má evokovat vzhled reproduktoru, což tuto skříň předurčuje jako domov HTPC. V obývacích pokojích se bude jistě vyjímat.

Cooltek V6 je již dostupný v některých českých e-shopech za cenu kolem 1600 Kč. Model W1 se v cenících ještě nenachází, očekáváme částku kolem 2000 Kč. Konkurencí bude především skříň Prodigy od výrobce Bitfenix, která nabízí obdobnou vnitřní konstrukci, ale její design je dost odlišný.

Zdroj: TPU, Cooltek

Byl pro vás článek přínosný?