Hlavní navigace

Corinth se svou vzdělávací pomůckou získal evropské ocenění za nejlepší aplikaci

Zdroj: Redakce
Praha, 30. března 2015
Komerční sdělení
30. 3. 2015

Sdílet

–  Nestává se často, aby učebnice a školní pomůcky vzbuzovaly tolik nadšení pro návrat do školních lavic. Inovativní vzdělávací aplikaci od Corinthu se to však daří. Český vydavatel interaktivních vzdělávacích pomůcek zvítězil v prestižní soutěži European AppCup, v rámci které Microsoft ocenil největší inovace na poli technologického vývoje pro Windows a Windows Phone.

Mladá česká firma uspěla v kategorii B2B se svou 3D aplikací Corinth Classroom, a to v konkurenci start-upů i zkušených firem z 27 evropských zemí. Finále, které se konalo v bruselské pobočce Microsoftu, se účastnily týmy ze Španělska, Litvy, Švýcarska, Německa, Lucemburska či Ruska. Soutěž proběhla v rámci IAMCP Europe Summitu, největšího evropského setkání partnerské asociace Microsoftu IAMCP (The International Association of Microsoft Channel Partners).

„Těší nás, že můžeme být součástí bohatého ekosytému Microsoftu. Nadšení učitelů a studentů z našich aplikací nás motivuje jít stále dál ve snaze inovovat publikační technologie tak, aby odpovídaly výuce potřebné v 21. století,“ řekl po předávání cen v Bruselu šéf vzdělávací komunity Martin Bukáček, Corinth.

„Naší dlouhodobou misí je podporovat mladé start-upy, vývojáře a malé firmy, aby rostly a dokázali naplno využít svůj potenciál. AppCup je úžasná příležitost, jak všechny mladé evropské inovátory ocenit a motivovat je k další inovaci,“ doplňuje Irena Brifordová, ředitelka pro oblast školství, Microsoft.

Úspěšný Corinth sbírá se svými aplikacemi ohlasy po celém světě. Jejich aplikace znají děti a učitelé od Silicon Valley, přes Latinskou Ameriku, Evropu až po Asii. Již půl roku od zahájení prodeje Corinth Classroom a rok od vydání beta verze si aplikaci stáhli uživatelé ze 109 zemí po celém světě. Na prestižních konferencích a veletrzích jako Bett London nebo Geff Dubai s nimi svá zařízení obohacují hardwaroví giganti jako Dell, zSpace, ActionTek nebo Sharp.

O vítězné aplikaci Corinth Classroom

Digitální výuková pomůcka Corinth Classroom propojuje integraci do MS Office, 3D vizualizaci, augmentovanou realitu a 3D tisk. Pomůcka je výsledkem spolupráce s učiteli, studenty, experty na vzdělávání a špičkovými univerzitami, jako jsou kalifornský Stanford nebo Karlova univerzita.

O společnosti Corinth

Corinth je vydavatel špičkového e-learningového obsahu, nastavující trendy ve vývoji pokročilých publikačních technologií. Česká firma se zastoupením v kalifornském Silicon Valley patří mezi hlavní partnery Microsoftu a Dellu ve vzdělávání. V roce 2013 a 2014 se dostala mezi finalisty soutěže Microsoft Partner of the Year Awards.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.