Hlavní navigace

Corsair uvádí SSD Force

6. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sledujete-li pravidelně naše testy a zpravodajství o solid-state discích, pak zřejmě již víte, že vlastnosti zařízení z velké míry závisí na použitém řadiči. V nedávné době se o překvapení postarala firma SandForce: řadiče od této neznámé firmy se ukázaly být lepší, než daleko zvučnější konkurence, a po OCZ o ně projevila zájem také A-Data. A nebyla sama: nyní se přidává také Corsair, který vydává SSD série Force.

Do ní zatím spadají dva modely: F100 a F200, číslo značí kapacitu v gigabajtech (jakožto v miliardách bajtů; operační systém, který počítá gigabajt jako 230 bajtů, bude hlásit kapacitu nižší). Udávané rychlosti jsou „až“ 285 MB/s pro čtení a 275 MB/s pro zápis. SSD podporují funkci TRIM, Corsair udává MTBF „přes milion hodin“ a poskytuje na SSD dvouletou záruku. V obchodech by se Force F100 a F200 měly objevit v horizontu dvou týdnů.

V nabídce Corsairu momentálně figuruje několik řad SSD zařízení, které používají různé řadiče. Série Performance (neboli P) používá řadič od Samsungu, série Extreme (X) a Nova (N) spoléhají na Indilinx Barefoot a řada Reactor (R) je osazena řadičem JMicron.

Zdroj: Corsair

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku