Hlavní navigace

Corsair uvedl špičkové paměti Dominator Platinum DDR4 s taktem 3400 MHz

24. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tyto paměti Dominator Platinum představil Corsair poprvé na letošním veletrhu CES a včera byly oficiálně uvedeny do prodeje. Dokonce již zaznamenaly rekord v maximální frekvenci , který drží na Hwbotu uživatel s přezdívkou HiCookie, jemuž se tyto paměti povedlo přetaktovat na 4365,6 MHz. Přitom mu asistoval procesor Intel Core i7 5960X osazený v desce Gigabyte X99-SOC Champion. A samozřejmě nescházely litry tekutého dusíku, jež ochlazoval paměti a procesor.

Paměti Dominator Platinum s taktem 3400 MHz pracují při napětí 1,35 V a časování 16-18-18-40; neschází jim ani podpora pro profily Intel XMP 2.0. Tyto moduly jsou speciálně navrženy pro taktování a při průměrné pokojové teplotě výrobce garantuje funkčnost na zmiňované frekvenci. K tomu jim dopomáhá poměrně masivní pasiv s vyměnitelnou oranžovou přezkou, která ladí se základní deskou X99-SOC Champion. Pod přezkou se nachází světlovodivá trubička, jež je rovněž možné vyměnit či odstranit. Zajímavostí je speciálně navržený pasiv a tištěný spoj, jež by měly nabídnout jeho efektivnější chlazení.

 

Podle očekávání je cena těchto pamětí vysoká, ale $999,99 (zhruba 25 000 Kč), to už je slušná kláda. Zaváděcí cena na našem trhu však bude s největší pravděpodobností atakovat hranici 30 000 Kč. Součástí balení jsou čtyři 4 GB moduly s doživotní zárukou a chladič Airflow Platinum LED. Případní zájemci by však měli vzít na vědomí, že paměti jsou oficiálně kompatibilní pouze se základní deskou Gigabyte X99-SOC Champion.

Zdroj: Corsair , Gigabyte

Byl pro vás článek přínosný?