Hlavní navigace

Cortanu namluví Jen Taylor a Microsoft ji představí v dubnu [spekulace]

17. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSFTnerd na svém blogu popsal, jak bude fungovat Cortana. Hlasový asistent pro Windows Phone bude údajně reagovat na „Bing tell me…“, přičemž následovat bude váš dotaz. Můžete třeba položit otázku „Bude dnes pršet?“ nebo „Kdy mám další schůzku?“ Ovšem, že tyto příkazy budete muset pronést anglicky. V tuto chvíli víme o Cortaně velmi málo, takže ani netušíme, jestli bude podporována v Česku. Ale moc nadějí češtině nedáváme.

Minimálně máme dobrou zprávu o tom, že Cortanu namluví Jen Taylor. Toto jméno byste znát mohli, protože právě Taylor se postarala o dabing Cortany v sérii her Halo. Pokud je to pravda, pak Microsoft mnoha fanouškům splní sen. Ještě by nás potěšilo, kdybychom asistentku mohli oslovovat jménem. Bing zní neosobně. Podle dalších spekulací budou mít k asistentce přístup američtí vývojáři v dubnu.

 

Znovu musíme připomenout, že na začátku dubna se bude konat konference Build 2014, takže nezní nepravděpodobně, že Cortanu spatříme právě tam. Podle MSFTnerda bude navíc k dispozici pouze majitelům Lumií. Toto omezení se mi zdá podivné. Pokud má vývojář telefon jiné značky, proč by produkt nemohl zkoušet také on? Další spekulace věští příchod aplikace pro iOS na podzim. Že by Cortana expandovala mimo domovské platformy?

Do plných Windows a na Xbox One se pak rozšíří v roce 2015 v rámci aktualizace Threshold. Expandování technologie do anglicky mluvících zemích bude pokračovat až do roku 2016. Pak se možná dostane na další jazyky. Do té doby budou mít asistentku v telefonu zřejmě pouze Američané. Jedná se ale o pouhé spekulace, tak je berme s rezervou.

Zdroj: MSFTnerd

Byl pro vás článek přínosný?