Hlavní navigace

Cortanu opravdu namluvila Jen Taylor. Vlhký sen fanoušků série Halo se splnil

3. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když se fanoušci herní série Halo dozvěděli to tom, že Microsoft pro další generaci Windows Phone připravuje hlasovou asistentku, jíž přezdívá Cortana, vyvstalo několik samozřejmých otázek. Bude se tak jmenovat i ve finále? Stalo se, Microsoft včera představil inteligentní Cortanu, jež bude součástí Windows Phone 8.1.

Tip: Cortana bude jako skutečná asistentka. Tentokrát to bude těžce osobní

Každého fanouška vzápětí napadne, jestli Microsoft k namluvení umělé inteligence přemluvil osobu, jež namluvila rovněž Cortanu v Halo. I to se stalo, potvrdila to též sama Jen Taylor na Twitteru. Její hlas doznal mírných úprav, ale už při prvních slovech, které včera na konferenci Build pronesl, bylo jasné, že Microsoft splnil vlhký sen milionů fanoušků po celém světě. Není nic úžasnějšího, než mít v telefonu Cortanu.

 

Pomáhala Masteru Chiefovi se zničením zbraně Halo a několikrát asistovala pří záchraně lidstva. To píši proto, abyste to věděli, kdybyste náhodou nikdy nehráli Halo a nechápali, jaký význam tato symbolika má. Betaverze Cortany nicméně syntetizuje hlas z více zdrojů. Microsoft sdělil Neowinu, že plánuje Jen Taylor zapojit více. Spekulace o jejím najmutí se objevily v lednu. Jsem nadšený, že se potvrdily. Máte také takovou radost?

Zdroj: @jentaylortown | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?