Hlavní navigace

Cowon 3D: kapesní přehrávač a e-reader s 3D displejem

30. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco svět čeká na první kapesní 3D konzoli Nintendo 3DS, jihokorejský Cowon už v prosinci uvede 3D přehrávač, e-reader, tablet a konzoli v jednom. Zařízení má 4,8" úhlopříčku s rozlišením 800 × 480 px, displej je autostereoskopický (není třeba brýlí) a samozřejmě dotykový.

Obrázek odhaluje, co všechno Cowon 3D zvládne. Výrobce zmiňuje internetový prohlížeč Opera a přístup do korejské databáze e-knih Kyobo Books. Snad zvládne i běžné formáty, aby byl užitečný i v Evropě. Přehrávač si poradí s 1080p videem, Cowon totiž integruje i rozhraní HDMI. Zda 3D funguje i na tomto výstupu, není zřejmé. Na oficiálním webu lze vidět dodávané aplikace, které jej povyšují na tablet. Ale korejsky bohužel neumím, takže není jisté, jestli bude možné další aplikace doplnit. Předpokládám linuxový základ, tak snad ano.

Cowon 3DCowon 3D, práce všeho druhu. Zdroj: Wired

Výrobce slibuje 10h výdrž při přehrávání videa, 45h u hudby. Na tamní trh se dostane 10. prosince za cenu v přepočtu 8200 Kč (32GB verze) nebo 9700 Kč (64GB verze). Snad se dostane i k nám, ostatní přehrávače Cowonu se u nás už stihly zabydlet.

Zdroj: Wired

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku