Hlavní navigace

Cresyn CS-HP600: Vlastní svět za mušlemi (minirecenze)

16. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

U Cresynu si nechá některá sluchátka vyrábět spousta firem Applem počínaje, přes Denon, JVC či Motorolu až třeba po Panasonic nebo Blackberry. Já jsem měl několik let starou a pozitivní zkušenost se špuntovými sluchátky od Cresynu přiloženými k MP3 přehrávači Sharp, takže na slibně vypadající CS-HP600 jsem se dost těšil.

Po vybalení sluchátek z plastového blistru ale přišlo první překvapení - jsou menší, než jak působí na fotkách. Nemám velké uši, takže mušle mi je pokryjí tak akorát - s jiným tvarem, většíma ušima nebo současným nošením brýlí by už ale mohl nastat trochu problém.

 

Sluchátka mají velmi silný přítlak na uši a doslova vás oddělí od všech zvuků v okolí. Stejně tak i při maximální hlasitosti (která je u těchto sluchátek opravdu vysoká) z nasazených sluchátek neproniká skoro žádný zvuk ven. Má to svou pozitivní i negativní stránku - zvukový přednes není ničím rušen a vy nikoho nerušíte, na druhou stranu už po hodině budete rádi, že sluchátka ze zapocených uší sundáte a zbavíte se toho tlaku.

V balení najdete kromě samotných sluchátek, jež můžete složit do úspornějšího "cestovního" tvaru, také zlacený adaptér na 6,3 mm a docela hezký černý váček na uskladnění a přenos sluchátek. Rovněž konektor kabelu sluchátek je zlacený (standardní 3,5mm jack). Litoval jsem, že kabel měří pouze 1,5 m a že výrobce neosadil regulátor hlasitosti. Delší kabel se hodí zejména při připojení ke stolnímu počítači.

Celkový zvukový projev CS-HP600 hodnotím jako dobrý. Hned si všimnete sytých basů, ne však za hranicemi schopností sluchátek. Naopak některé výšky navzdory marketingovému prohlášení výrobce sluchátka jakoby sotva zaznamenají a při poslechu hudby budete asi potřebovat ekvalizér. Pokud chcete sluchátka třeba hlavně ke hraní her, pak se vám bude zvuk skoro určitě líbit tak, jak je. Srovnával jsem subjektivně s o něco dražšími, ale už ne úplně aktuálními sluchátky Koss UR-29 a zatímco tyto jsou v oblasti basů konzervativnější, i bez ekvalizéru jsou vyváženější napříč frekvenčním spektrem. V oblasti hlouběji pod 1 000 Kč zřejmě patří CS-HP600 k tomu lepšímu, jediným vážnějším nedostatkem je zmíněná nepohodlnost.

Parametry
Cena 870 Kč včetně DPH
Názor 70 %
Cresyn CS-HP600
typ mušle, uzavřené, dynamické
měniče 38 mm
imepdance 35 Ω
citlivost 100 dB/mW
frekvence 20-20 000 Hz
připojení 3,5 mm audio jack
kabel 1,5 m
hmotnost 138 g (bez kabelu)

  Cresyn CS-HP600  Cresyn CS-HP600 

Plusy / mínusy
čistý zvuk nepohodlné mušle
syté basy slabiny ve výškách
odhlučněné okolí chybí ovládání hlasitosti

Byl pro vás článek přínosný?