Hlavní navigace

Šikovný doplněk do prohlížeče poradí, kde film či seriál zhlédnout online

18. 2. 2020

Sdílet

Česká služba Filmtoro, která monitoruje katalogy všech u nás dostupných videoték, nově nabízí i užitečný doplněk pro prohlížeče. Momentálně je k dispozici jen pro Chrome (Web Store), ale v budoucnu by mohl dorazit také na Firefox.

Když si doplněk nainstalujete, při příští návštěvě filmových databází ČSFD nebo IMDB u filmů, seriálů a jiných pořadů uvidíte, jestli jsou u nás někde legálně dostupné. Na stránkách totiž přibyde nový boxík ukazující, ve které videotéce je dílo ke zhlédnutí, jestli je součástí předplatného, kolik stojí a jak je na tom česká lokalizace.

Na ČSFD se boxík vloží do pravého panelu mezi hodnocení uživatelů a premiéry v kinech a domácích nosičích. Na IMDB bude v hlavním panelu hned po anotací snímku. V boxících jsou rovnou i odkazy vedoucí na konkrétní stránky/videa na Netflixu, HBO Go, iTunes apod.

TIP: Český Netflix pokořil důležitou metu a mohl by zlevnit

Ne vždy je však doplněk spolehlivý. Namátkou seriál Přátelé, jenž u nás vysílá Netflix, má v boxíku uvedeno, že je pouze v iVysílání České televize. Tam přitom vůbec není a odkaz vede a pohádku Lískulka. Americká verze seriálu The Office je zase legálně k vidění na Amazon Prime Videu, ale doplněk o tom mlčí. Přitom přímo na webu filmtoro.cz jsou oba případy v pořádku.

Podobné chybky se snad podaří do budoucna odstranit. Tvůrci by také chtěli dostat boxíky i na další filmové webyj jako Kinobox.cz, FDB.cz, TheMovieDB.org a Rotten Tomatoes.

Zdroj: Filmtoro

Byl pro vás článek přínosný?