Hlavní navigace

ČT počítá s mobilními aplikacemi i pro Windows Phone 7 a Bada

21. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká televize si jako jedna z mála televizí na našem trhu uvědomuje sílu mobilního trhu a nepřetržitě vydává nové aplikace. A v nastaveném trendu rozhodně nehodlá polevovat.

V současnosti Česká televize nabízí celkem sedm aplikací. Zpravodajské aplikace ČT24 a ČT4 mohou využívat majitelé smartphone s platformami iOS, Google Android či Symbian. Aplikace videoarchivu, „iVysílání“, je zatím dostupná pouze pro iPad, v blízké době je ale v plánu i verze pro iPhone.

Někoho může potěšit i informace, že aplikace ČT24 a ČT4 už je dostupná i pro platformu Samsung Bada. V čekacím oběžníku je i aplikace ČT24 pro iPad, kterou po uvedení bude následovat i velmi podobně řešená aplikace ČT4.

Aplikace „iVysílání“ se brzy dostane i na smartphony a tablety s operačním systémem Android. Práci na této verzi aplikace začnou na začátku srpna. „Android sice není tak stabilní jako iOS, protože běží na velmi různorodých přístrojích, ale jejich počet roste a aplikace tohoto typu roztřídí zrno od plev. Možnost přehrávat videoarchiv ČT tak budou mít statisíce lidí ve svém telefonu s Androidem.“ uvedl Milan Fridrich, výkonný ředitel ČT Nová média.

Česká televize také úzce spolupracuje s Nokií. V přípravě je taktéž aplikace „iVysílání“ pro Symbian 3, zajímavější informací však je, že Nokia požaduje připravené aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání k příchodu jejich telefonů se systémem Windows Phone 7. Nokia prý již má nějaké testovací modely, vývoj aplikací tudíž může začít.

Aktualizováno: Tak aplikace pro iPad se před chvílí objevila v App Store.

Zdroj: ČT24

Byl pro vás článek přínosný?