Hlavní navigace

Čtvrtý slovenský operátor má zájem vstoupit i do Česka. 4ka žádá o registraci ochranné známky

12. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Český telekomunikační úřad zahájil novou aukci kmitočtů. Ta nám možná dá čtvrtého mobilního operátora. Zájemci mohou podávat přihlášky do 22. 3. 2016, pak úřad zveřejní jména žadatelů. Dosud vstupu nováčků nic nenasvědčovalo. Veřejné konzultace před aukcí se totiž zúčastnily pouze společnosti O2/Cetin, T-Mobile a Vodafone.

4ka si v Česku registruje ochrannou známku
4ka si v Česku registruje ochrannou známku

Dle našich zdrojů má zájem zúčastnit se aukce Air Telecom, který již jako síťový operátor funguje. Provozuje CDMA síť U:fon v pásmu 410–430 MHz. Na náš dotaz, jestli má firma zájem i o frekvence v pásmu 1800 MHz, ale zástupci nechtěli odpovědět.

Zájem ale možná projeví slovenský Swan, který ve stejném pásmu spustil síť s názvem 4ka s velmi atraktivními cenami a datovou nabídkou. Swan si již v Česku podal žádost o registraci ochranné známky na název/logo 4ka a motto Váš český operátor a Váš československý operátor.

 

Na Úřadu průmyslového vlastnictví pak ještě žádá o registraci známky Nordic Mobile skupina Nordic Investors. Tu loni zformoval právník Tomáš Otruba, který coby partner kanceláře BBH působil jako poradce PPF při předloňské akvizici tuzemské Telefónicy.

Byl pro vás článek přínosný?