Hlavní navigace

Cyanogen integruje do CyanogenOS Cortanu. Dostane stejné možnosti jako Google Now

13. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Cyanogen stojící za komunitní alternativní ROM Cyanogenmod či vlastní upravenou verzí Androidu CyanogenOS se už delší dobu snaží dostat Android z nadvlády Googlu. To se mu částečně daří, Google však vyměnil za Microsoft a sliby o nezávislosti platformy vzaly u fanoušků za své.

Cyanogen však v partnerství s Microsoftem pokračuje a díky smlouvě z poloviny dubna ostatně i musí. Poslední novinkou, která vzešla ze spolupráce, je nahrazení chytrého asistenta Google Now za alternativu Cortana od Microsoftu.

 

Ta je pro Android v beta verzi dostupná už nějaký ten pátek a vyzkoušet si ji můžete i vy. Není však do systému tak integrována jako Google Now a nefunguje třeba fráze „Hey Cortana“, kterou byste asistentku mohli jednoduše probudit. Právě to by měl Cyanogen změnit a v jeho systému budou mít Google Now a Cortana rovné podmínky, které umožní i hlubší integraci do systému.

Tato novinka se ale dotkne jen těch, kteří používají CyanogenOS. Mnohem rozšířenější komunitní verze Cyanogenmod Cortanu od Microsoftu nepřinese. Z pohledu komunity to je asi dobrý krok. Fanoušci většinou alternativní Cyanogenmod do svých mobilů instalují především kvůli blízké podobnosti se základní verzí Androidu, jež můžeme najít u Nexusů.

Zdroj: Pocketnow

Byl pro vás článek přínosný?