Hlavní navigace

Cyberpunk 2077 zamířil do předprodeje. A má nový trailer s Keanu Reevesem

12. 6. 2019

Sdílet


Polský CD Project Red na letošní E3 ukázal hned dvě chystané hry. Jednak uvede Zaklínače 3 v GOTY edici pro Nintendo Switch a jednak prozradil další detaily o novince Cyberpunk 2077. Roky vyvíjený titul jsme už viděli v akci v téměř hodinovém videu na loňskému Gamescomu. Na E3 už na nový gameplay nedošlo, Cyberpunk 2077 se představil jen v akční cut scéně, která pro změnu odhaluje mužského hrdinu (půjde hrát za obě pohlaví).

Ukázkami Poláci šetří, ale zato nám dali cenné údaje. Už známe datum vydání i podporované platformy. Cyberpunk 2077 vyjde 16. dubna na PS4, Xboxu One i PC. Na počítačích bude dostupný na GOGu, Steamu a Epic Storu. A co víc, v prvních dvou obchodech již odstartovaly předobjednávky, zájemci nechť si připraví 60 eur.

TIP: Jedna aplikace pro všechny hry. GOG Galaxy 2.0 zastřeší Steam a spol.

CD Project již nedělá drahoty a nešetří si hru jen pro svůj GOG (na rozdíl od singleplayerového Gwentu – Thronebreakeru, kde verze na Steam vyšla až po několika měsících). Tvůrci ale upozorňují, že nákupem na GOGu poputují všechny peníze k nim, což jim pomůže s vývojem budoucích her a rozšíření. Navíc bude hra bez DRM.

Hru přišel na E3 uvést herec Keanu Reeves, který si dokonce střihne jednu z postav. Právě záběrem na něho končí nejnovější trailer. Ač se píše rok 2077, Keanu je evidentně model à la John Wick 2019 s několika augmentacemi.

Pro Reevese nejde o první střet ani s hrami, ani s žánrem. Každý si jej samozřejmě bude pamatovat jako Nea z Matrixů, již v roce 1995 ale natočil cyberpunkového Johnnyho Mnemonica. A jeho obličej se v roce 2005 objevil ve hře The Matrix: Path of Neo. Postavu však nenamluvil.

Díky zařazení Cyberpunku 2077 do PC obchodů jsme se dozvěděli ještě další informace. Hra vyjde s českým menu, chybět nebudou ani titulky. A máme již také českou anotaci:

Cyberpunk 2077 je akční dobrodružství v otevřeném světě zasazené do Night City, megalopole posedlé mocí, půvabem a tělesnými modifikacemi. Vy hrajete jako V, nájemný zločinec, který pase po jedinečném implantátu, jenž je klíčem k nesmrtelnosti. Můžete své postavě upravovat kyber výbavu, schopnosti a herní styl a zkoumat rozlehlé město, kde vaše rozhodnutí utvářejí příběh a svět kolem vás.

Staňte se kyberpunkerem, městským žoldákem vybaveným kybernetickými vylepšeními, a vybudujte svou legendu v ulicích Night City. Vstupte do obrovského otevřeného světa Night City – do místa, které zavádí nové standardy grafiky, komplexnosti a hloubky. Přijměte tu nejriskantnější zakázku svého života a najděte prototyp implantátu, který je klíčem k nesmrtelnosti.

PS: L1ght na VideaČesky.cz přeložil trailer do češtiny.

Byl pro vás článek přínosný?