Hlavní navigace

Cyrcle Phone je kulatý smartphone. Jak vypadá nejbizarnější telefon z CESu?

9. 1. 2020

Sdílet

Tohle je zřejmě nejbizarnější smartphone za hodně dlouhou dobu. Jeden startup na něm pracuje již od roku 2015 (o rok později byl na Kickstarteru) a letos jej ukázal na CESu v použitelné formě jako prototyp. Jmenuje se Cyrcle Phone a jak název napovídá, jde zkrátka o kulatý smartphone.

Jeho tvůrci tvrdí, že kruh je ideální tvar, který se lépe drží a lépe se vměstná do kapsy. Zatím má ještě neohrabané tělo s tlustými rámečky vyrobené na 3D tiskárně. Ale to se má změnit. Kdybyste nepoznali, kde je na tomto teleofnu vršek a kde spodek, lze to rozlišit pomocí výrazné 13 Mpx kamery.

Další revolučním (nebo zpátečnickým?) vylepšením jsou dva sluchátkové jacky. Tvůrci si dělali průzkum, z něhož vyplynulo, že si mladí uživatelé často kupují rozdvojku. Asi aby mohli poslouchat hudbu ve dvou. A tak to vyřešili tím, že jejich smartphone má sluchátkové konektory dva. Jeden z každé strany.

video: source BBC

Na Cyrcle Phonu běží prozatím upravený Android, změnit se muselo hlavně rozhraní pro aplikace, aby správně běžely v kulatém okně. Tvůrci mohli využít i zkušeností z Android Wear pro hodinky.

Celé to trochu připomíná cibule – kapesní hodinky, které se nosily zavěšené pod sakem. Že by se móda zase vrátila? Pokud si z nás teda tvůrci nedělají celou dobu legraci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.