Hlavní navigace

CZC Tech U116T: hybridní Ultrabook s Ivy Bridge z Číny

30. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský výrobce CZC Tech (neplést s českým obchodem s elektronikou) zřejmě na veletrhu Computex, který se bude konat od 5. 6., představí zajímavý hybridní Ultrabook. Půjde o velmi lehký jedenáctipalcový počítač s odnímatelnou klávesnicí – půjde tedy o podobný systém, jaký známe třeba z Asusu Transformer, ovšem operačním systémem bude namísto Androidu Windows.

Hybrid Ultrabooku a tabletu CZC Tech U116T

CZC U116T bude postaven na procesoru Intelu z nové architektury Ivy Bridge. Zatím není jasné, který to bude, ani která řada (Core i3/i5/i7). Web výrobce ovšem hovoří o osazení 4 GB operační paměti a použití integrované grafiky Intel HD 4000. Ta bude obraz posílat na displej s úhlopříčkou 11,6″ a rozlišením 1366 × 768 bodů, kterému samozřejmě nebude chybět dotyková vrstva s podporou dotyku až na deseti místech zároveň. K ukládání dat poslouží SSD o kapacitě mezi 16 a 128 GB.

 

Mezi další výbavu bude patřit poměrně standardní sada konektorů – USB 2.0 a 3.0 po jednom exempláři, čtečka paměťových karet microSD, slot na SIM kartu pro mobilní připojení audio jack. Mimo to prý někde na těle bude i ethernetový konektor (LAN), což je u podobného zařízení zatím nevídaná vlastnost. Web výrobce se navíc zmiňuje i o volitelné čtečce otisků prstů. Na spodním modulu s klávesnicí pak budou další dva porty USB (opět jednou 2.0 a 1× 3.0) a uvnitř modulu se bude podobně jako u Transformeru skrývat druhá baterie, takže notebook v celku vydrží déle než samotná horní část s displejem.

Hybrid Ultrabooku a tabletu CZC Tech U116T

Novinka se objevila mezi seznamem produktů na webu nadcházejícího veletrhu Computex, takže je velmi pravděpodobné, že tam bude k vidění. Cenu ani datum uvedení na trh zatím neznáme, na veletrhu se snad dozvíme více. Pokud výrobce počká s prodejem na Windows 8, které nabídnou rozhraní Metro speciálně uzpůsobené pro tablety a jiná dotyková zařízení, mohl by s U116T mít slušný úspěch.

Zdroj: Ultrabook News / CZCTech.com

Byl pro vás článek přínosný?