Hlavní navigace

D-link DSP-W215 Smart Plug: měřte spotřebu mobilem (minirecenze)

8. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smart Plug je dálkově ovládaná elektrická zásuvka přes Wi-Fi. Zapojíte ji mezi zásuvku a spotřebič, přes WPS jednoduše připojíte k routeru a můžete ji ovládat přes mobilní aplikaci. Jednoduší je to ze stejné sítě, ale lze i vzdáleně. Aplikace se jmenuje mydlink Home a spárování je možné přes unikátní QR kód v návodu.


 
 

Parametry
Cena 1354 Kč včetně DPH
Zapůjčil D-Link
D-link DSP-W215 Smart Plug
připojení zásuvka 230 V a Wi-Fi 802.11n
nejvyšší zátěž 16 A
aplikace              Android 4, iOS 6
rozměry 117 × 66 × 39 mm

 

K aplikaci ale potřebujete mydlink účet, se kterým jsou trochu problémy. Při zadávání hesla se nedozvíte, že musí obsahovat i písmeno a pro webové rozhraní musíte nainstalovat Javu, což slušné aplikace už dnes nevyžadují.

 

V aplikaci můžete zásuvku vzdáleně zapnout nebo vypnout, přičemž je slyšet, jak ve Smart Plugu sepne relé. Zobrazí vám ale i aktuální spotřebu, kterou jsme porovnali s jiným profesionálním wattmetrem, a lišila se zhruba jen o dvě procenta (což je však spíše samotná spotřeba Smart Plugu). Ukazatel je ale statický, pokud chcete vidět aktuální průběh, musíte neustále obnovovat stránku.

 

Ve Smart Plugu můžete nastavit i určitý časový plán, podle kterého bude zásuvka zapínat a vypínat. Zajímavé je i dlouhodobé sledování spotřeby, kterou vám aplikace ukáže v kWh a u které si lze nastavit nějaký strop. Smart Plug hlídá i teplotu zásuvky a pokud by mělo dojít k přehřátí, upozorní vás.

Webová aplikace vyžaduje Javu a není kompatibilní se všemi prohlížeči

Smart Plugů si můžete koupit více (není to ale levná legrace), všechny budou v aplikaci, každé můžete přiřadit ikonku, nebo dokonce i fotku – jednoduše konkrétní zásuvku se spotřebičem vyfotíte.

Plusy / mínusy
  jednoduché zařízení
  měří i dlouhodobou spotřebu
  časový plán zapínání
  cena
  neukazuje spotřebu průběžně
  problematická webová aplikace

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.