Hlavní navigace

Další datová sebevražda. Vodafone zruší výhodný roaming i stávajícím klientům

25. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone zruší nebo změní staré roamingové tarify i stávajícím klientům. Spočítané to má Vodafone Passport, který se během dubna a května u všech uživatelů změní na Roaming na den. U tarifu Vodafone Passport data na den operátor zavede 100MB FUP limit, u Passportu data na stálo bude nastaven měsíční limit 600 MB. Změna proběhne 27. 6. 2015. I u těchto tarifů operátor doporučuje přejít na Roaming na den.

 

Staré tarify

Passport

Jeho výhoda tkvěla v tom, že uživatel mohl v zahraničí volat za domácí ceny. Pouze za každou započatou minutu zaplatil spojovací poplatek 22,18 Kč, 50,42 Kč nebo 80,67 Kč podle toho, ve které zóně se nacházel. Data, SMS i MMS už tak výhodná nebyla, účtovala se podle standardního ceníku World Roaming.

Passport data na den

Za 50,42 Kč mohl uživatel surfovat celých 24 hodin s podmínkami jako doma. U starých datových balíčků Připojení pro mobil se strhávaly jednotky až do vyčerpání. K tarifům Red už Vodafone tuto výhodu nenabízel. Podle nových podmínek bude možné denně prosurfovat jen 100 MB. Výhoda platí jen v zóně 1.

Passport data na stálo

Za 352,92 Kč dostal uživatel výhodu surfování za domácí ceny na celý měsíc. Opět jen pro staré datové balíčky a v zóně 1. Nově nebude možné v zahraničí vyčerpat celý domácí limit, ale maximálně 600 MB.

Nové tarify

Roaming na den

Za 69 Kč můžete v zóně 1 volat a psát za stejné ceny jako doma a nemusíte platit za příchozí hovory. Pokud máte tarif s volnými jednotkami, odečítají se jako v Česku. Bonusem je pak datový balíček 100 MB, po jehož překročení dojde ke snížení rychlosti na 20 kb/s. Tedy stejně jako doma.

Za 199 Kč na den tato výhoda bude platit i pro další země: Albánie, Argentina, Austrálie, Bosna a Hercegovina, Brazílie, Černá Hora, Chile, Egypt, Faerské ostrovy, Ghana, Indie, Indonésie, Izrael, Japonsko, Jihoafrická republika, Kanada, Katar, Makedonie, Mexiko, Nový Zéland, Turecko, USA, Rusko a Srbsko.

World Roaming

Odchozí hovor Odchozí hovor
mimo zónu
Příchozí hovor SMS Cena za MB MMS
Zóna 1 6,30 Kč 7,47 Kč 1,66 Kč 1,99 Kč 6,63 Kč 6,63 Kč
Zóna 2 30,52 Kč 30,52 Kč 17,81 Kč 9,68 Kč 252,08 Kč 11,50 Kč
Zóna 3 61,01 Kč 61,01 Kč 35,59 Kč 14,52 Kč 302,50 Kč 11,50 Kč

Red Premium, Business Red Premium, Red LTE Premium a Business Red LTE Premium

V ceně těchto tarifů Vodafone nabízel 600 volných minut a 300 MB v zóně 1. Od 27. 6. do 2. 7. ale dojde ke změně. Operátor dá uživatelů tarif Roaming na den na pět dní. Prvních pět dní od využití nějaké jednotky (příchozí/odchozí volání, SMS, MMS nebo data) aktivuje balíček, v rámci něhož bude v zóně 1 možné volat a psát neomezeně, každý den pak uživatel dostane 100 MB (celkově 500 MB).

Změna je výhodná pro ty, kteří vycestují právě na těch pět a méně dní. Pokud jste v zahraničí 14 dní nebo měsíc, budete si muset dokoupit ještě další balíčky Roaming na den za 69 Kč. Dříve těch 600 volných minut a 300 MB na měsíc mohlo stačit.

Zóny

Zóna 1: Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Guernsey, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Martinik, Monako, Německo, Nizozemsko, Norsko, ostrov Man, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie.

Zóna 2: Albánie, Americké Panenské ostrovy, Anguilla, Antigua a Barbuda, Aruba, Austrálie, Bahamy, Barbados, Bělorusko, Bermudské ostrovy, Bosna a Hercegovina, Britské Panenské ostrovy, Curaçao, Černá Hora, Čína, Dominika, Dominikánská republika, Egypt, Faerské ostrovy, Grenada, Grónsko, Haiti, Indie, Izrael, Jamajka, Japonsko, Jihoafrická republika, Kajmanské ostrovy, Kanada, Korejská republika, Kosovo, Libanon, Makedonie, Maroko, Mexiko, Moldávie, Montserrat, Nizozemské Antily, Nový Zéland, ostrovy Turks a Caicos, Palestina, Srbsko, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Vincenc a Grenadiny, Trinidad a Tobago, Tunisko, Turecko, Ukrajina, USA, Vietnam, Západní Samoa.

Zóna 3: Afghánistán, Alžír, Angola, Argentina, Arménie, Ázerbajdžánská republika, Bahrajn, Bangladéš, Benin, Bhútán, Bolívie, Brazílie, Brunej, Demokratická republika Kongo (Zaire), Ekvádor, Falklandy, Fidži, Filipíny, Francouzská Polynésie, Gabon, Gambie, Ghana, Gruzie, Guatemala, Guinea, Guyana, Honduras, Hongkong, Chile, Indonésie, Irák, Jemen, Jordánsko, Kambodža, Kamerun, Kapverdy, Katar, Kazachstán, Keňa, Kolumbie, Kostarika, Kuba, Kuvajt, Kyrgyzstán, Laos, Libye, Macao, Madagaskar, Malajsie, Malawi, Maledivy, Mali, Mauricius, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Nepál, Niger, Nigérie, Nikaragua, Omán, Pákistán, Palestina, Panama, Papua Nová Guinea, Paraguay, Peru, Pobřeží slonoviny, Rusko, Rwanda, Salvador, Středoafrická republika, Saúdská Arábie, Senegal, Seychely, Sierra Leone, Singapur, Spojené arabské emiráty, Srí Lanka, Súdán, Surinam, Sýrie, Tádžikistán, Tchaj-wan, Tanzanie, Thajsko, Togo, Tonga, Turkmenistán, Uganda, Uruguay, Uzbekistán, Vanuatu, Venezuela, volání na lodích, volání v letadlech, Zambie.

Zdroj: Vodafone via +František Fuka

Byl pro vás článek přínosný?