Hlavní navigace

Další kratochvíle Pirátské strany: filmový „Facebook“

11. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

ČPS spustila už třetí filmový web (po Tipnafilm.cz a Piratskefilmy.cz), tentokrát jakousi tematickou sociální síť moviehome.cz. Kam až ty provokace zajdou…

Jako u prvního projektu Tipnafilm.cz se prý nejedná o iniciativu Pirátské strany, ale nápad přišel zvenčí, od programátorů, kteří se na stranu obrátili s žádostí o pomoc. A Piráti web ochotně zastřešili a vyčkávají, co na to řekne česká protipirátská unie (ČPÚ). V plánu mají pomoci i dalším podobným stránkám.

Moviehome.cz je, na rozdíl od předchozích webů, plněn samotnými uživateli. Ti po zaregistrování mohou odkazovat (ne ukládat) na filmy, titulky nebo recenze. Tím vlastně plní funkci undergroundových diskuzních fór, jako je třeba warforum.cz.

MovieHome.cz

Funkce jsem bohužel nevyzkoušel, neboť v mém případě registrace nefunguje. Možná je chyba na mé straně, možná se objevil technický problém daný čerstvostí webu, který odstartoval teprve 9. září.

Sdílení odkazů je princip, bez něhož by Internet přestal fungovat. Proto systematicky bojujeme proti kriminalizaci odkazování,“ řekl ke spuštění dalšího odkazovacího webu předseda Pirátské strany Ivan Bartoš.

„Pirátská strana bude projekt moviehome.cz provozovat, dokud bude nekomerční. Pokud na něm jeho autoři budou chtít založit obchodní model, předáme jim moviehome.cz pod jejich plnou kontrolu a popřejeme jim mnoho úspěchů,“ nastínil Mikuláš Ferjenčík, místopředseda Pirátů, další možný vývoj.

„Chceme oddělit byznys a politiku. Nechceme jako strana záviset na financích z webové reklamy, proto jsou všechny naše odkazovací weby nekomerční. Na druhou stranu musím zdůraznit, že na provozování komerčních odkazovacích webů není nic špatného, Google nebo Seznam to ostatně dělají již dlouho“doplňuje Mikuláš Ferjenčík.

Zdroj: Piráti

Byl pro vás článek přínosný?