Hlavní navigace

Další výrobce SSD chce SandForce

16. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prvním, kdo oznámil spolupráci se zatím mezi uživateli méně známou společností SandForce byla průkopnická a odvážná OCZ. Z jejího oznámení jsme se jen dozvěděli, že čipy SF-1000 a SF-1500 by měly být v discích od 40 do 500 GB a krom jiného slibují hodně schopné algoritmy hlídající integritu dat.

Nyní je tu druhá velká společnost, která na SandForce sází: A-Data. A-Data podobně jako OCZ u svých vlastních lepších SSD používala dosud Barefoot od Indilinxu. Je otázkou, zda nové SandForce příjemně překvapí podobně jako se to povedlo původně podceňovanému Barefootu od dříve rovněž takřka neznámé a mladé společnosti Indilinx.

Z tiskovky A-Data lze skládat další střípky do mozaiky o SandForce. A-Data SSD řadiče této společnosti volí kvůli enterprise řešením úložišť a highendovým pracovním stanicím i serverům. A-Data počítá i s využitím těchto SSD v GPGPU systémech.

Thad Omura, vice president marketingu v SandForce, Inc. označuje výrobek své firmy jako "industry-leading SSD processor", která umožní A-Datě vytvořit SSD s vynikající spolehlivostí, výkonem a energetickou efektivitou. Od A-Daty si slibuje dobytí dalších trhů. Spolupráce i produkty jako z pohádky.

A-Data nemluví o SF-1500 a SF-1000, ale o dvojici 1500 a 1200 a tvrdí, že SSD kolem těchto čipů budou vhodné pro požadavky od cloud computingu až pro osobní úložiště. Rok 2010 má být také rokem vícenásobné konektitity (jestli je tím myšleno třeba běžné nasazení SATA a USB na SSD nebo třeba podpora SAS, to už se nedozvídáme) a všechno se prý ukáže na lednovém CESu v Las Vegas.

Zdroj: TZ A-Data

A-DATA Technology, the world’s 2nd largest vendor of DRAM Modules
(iSuppli, May 2009), 4th largest of USB Flash Drives (Gartner, May
2009), and the Top 20 global brand in Taiwan, provides complete memory
solutions, including DRAM Modules, USB Flash Drives, Memory Cards,
Solid State Drives and Portable Hard Drives. Committed to constant
innovation, A-DATA delivers first-rate quality and industry-leading
product performance to worldwide customers. Widely known for its
distinctive design, A-DATA products are internationally recognized by
Germany’s iF Design Award, Reddot Award, CES Best of Innovations Award,
Japan’s Good Design Award, Best Choice of Computex Award, and Taiwan
Excellence Gold Award. For more information, please visit our website
at www.adata-group.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku