Hlavní navigace

Data Sense může ve WP 8.1 používat každý. Zatím ale chybí nová zamykací obrazovka

15. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsem se včera večer pomodlil a skočil na instalaci Windows Phone 8.1, všiml jsem si dodatečné příjemné novinky. Zpřístupnila se mi funkce Data Sense, jež sleduje objem přenesených dat, ať už přes Wi-Fi, nebo přes mobilní síť. Podle toho, kolik volných megabajtů vám ještě zbývá, pak upravuje síťový provoz. Kromě toho vám přesně, řekne, jak moc je která aplikace náročná.

Tip: Windows Phone 8.1 si nyní stáhne každý zájemce. Aktualizujte svůj telefon

Největších konzumentů dat se zbavíte. Data Sense bylo doteď závislé na tom, jestli ho operátor uživatelům nabídl. Jak se zdá, když si nainstalujete Windows Phone 8.1 pomocí účtu pro vývojáře, funkci dostanete. Potvrzuje to i Neowin. Není pouze jasné, jestli ji dostanete také s oficiální aktualizací. To definitivně buď potvrdí, nebo vyvrátí až čas. Operátoři budou moct funkci pravděpodobně zablokovat.

Když si region nenastavíte na Ameriku, nemáte Cortanu. To jsme však čekali. Ukázka systému pro vývojáře nicméně neobsahuje víc věcí. Joe Belfiore reagoval na dotazy na Twitteru. Když nemáte Cortanu, nemůžete zatím použít ani funkci klidového režimu, kdy se vám nedovolá buď nikdo, nebo jen kontakty ze sekce VIP. Ani tu logicky nemáte, neboť se těsně váže na Cortanu.

 

Klidový režim nicméně prý bude, pro všechny, nezávisle na Cortaně. Ukázka pro vývojáře nedoručila ani nové možnosti zamykací obrazovky, které dovolí vývojářům utrhnout se ze řetězu a obrazovku přepracovat. Škoda, protože pouhé dvě letmé ukázky na konferenci Build 2014 nás přesvědčily, že na toto vylepšení se těšíme opravdu hodně.

Chvíli si počkáme i na nové aplikace. Belfiore potvrdil, že jich pár dorazí. Nový Facebook se integruje s Cortanou, něco podobného bude platit pro Skype. Současný Skype zatím ani nepodporuje přechod do videohovoru. Sociální sítě se pak integrují s uzlem Já. Microsoft slibuje také vylepšený hudební přehrávač.

Data vydání odtajněna nebyla, Redmondští nicméně před sebou mají ještě dost práce a my se zase máme na co těšit. Na suchu v nadcházejících týdnech nebudeme.

Data Sense je nyní dostupné pro všechny Data Sense je nyní dostupné pro všechny
Data Sense je nyní dostupné pro všechny

via Neowin 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?