Hlavní navigace

Data z Megauploadu ještě nebyla smazána. Soud je chce zachovat

16. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Právníci Megauploadu požádali federální soud v USA, aby ochránil jejich data, která mají sloužit jako důležitý důkaz v případu. Soudce vyhověl a sdělil americké vládě, filmové asociaci MPAA a dalším zúčastněným stranám včetně dvou hostingových společností, aby hledali možné řešení, které by vyhovovalo všem.

Uchování dat ale pro každého znamená něco jiného. Žalobci ve skutečnosti nepotřebují, aby Megaupload mohl nějaké důkazy získat. Pro hostingy Carpathia a Cogent je uchování dat pouze přítěží, neboť to dělají zadarmo (účty Megauploadu jsou zmražené). Právníci Dotcoma a dalších zase doufají, že v nich najdou něco, co jim pomůže při obhajobě. Advokát Megauploadu, Ira Rothken, ostatně chtěl servery od Carpathie koupit, ale vláda obchod nedovolila.

 

Státní zástupci se v případu chovají nekompromisně i v dalších ohledech. Zatímco soud poukázal na finanční zátěž hostingu Carpathia, obžaloba tvrdí, že si za dob fungování Megauploadu přišel na 35 milionů dolarů. Také prý nese část zodpovědnosti a je možné, že i proti Carpathii bude veden soudní spor.

Zdroj: Cnet

Byl pro vás článek přínosný?