Hlavní navigace

Deaktivujte probouzení počítače prostřednictvím myši

30. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Určitě se vám to již stalo také: nechtěně jste zavadili o myš a počítač, který se nacházel v režimu spánku, se probudil. Pokud byste raději probouzení prostřednictví myši deaktivovali, využijte následujícího velmi jednoduchého postupu.

Do vyhledávacího pole v nabídce Start napište myš a klepněte na první nalezenou stejnojmennou položku. Můžete také v Ovládacích panelech přejít na Hardware a zvuk | Myš.

Otevře se okno Myš – vlastnosti, ve kterém přepněte na záložku Hardware a v části Zařízení označte myš, kterou využíváte. Pokud máte myš, ke které jste instalovali speciální ovládače či si je Windows nainstalovala sama, bude se v nabídce pravděpodobně nacházet příslušná položka s názvem této myši. V případě univerzálního ovládače pro jakoukoliv myš, připojovanou nejčastěji do USB portu, označte položku Myš kompatibilní s technologií HID. Poté klepněte na tlačítko Vlastnosti.

Na záložce Obecné klepněte na tlačítko Změnit nastavení a v novém okně přejděte na záložku Řízení spotřeby. Zrušte zatržení u položky Povolit zařízení probouzet počítač. Poté všechna okna zavřete klepnutím na OK.

Řadě uživatelů také vadí, že se po probuzení počítače zobrazí přihlašovací obrazovka a tedy potřeba zadat heslo, aby se počítač odemkl. Jde pochopitelně o bezpečnostní opatření, pokud si však takové zdržení nepřejete, můžete požadování hesla vypnout.

V Ovládacích panelech klepněte na položku Hardware a zvuk a poté na Možnosti napájení. V levé části klepněte na položku Po probuzení požadovat heslo. V další sekci ovládacího panelu pokračujte v dolní části klepnutím na odkaz Změnit nastavení, které máte nyní k dispozici. Tím si zpřístupníte možnost změnit toto nastavení. Přepněte zatržení na položku Nevyžadovat heslo. Nastavení potvrďte klepnutím na tlačítko Uložit změny.

Byl pro vás článek přínosný?