Hlavní navigace

Deepcool uvádí na trh výkonný chladič Assassin. Co vám asi připomíná?

6. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deepcool je u nás poměrně neznámou firmou zabývající se výrobou chladících komponentů pro stolní počítače. Z minulých CeBITů jsme vám ale fotky chladičů těchto v Pekingu sídlících Číňanů už párkrát dovezli. Do jejich repertoáru se řadí zajímavé chladiče grafických karet i procesorů či chladicí boxy pro pevné disky a nechybí v něm ani kvalitní ventilátory. Obecně se produkty této firmy řadí spíše k těm dražším. Deepcool nyní uvádí na trh výkonný chladič Assassin, který náleží do zcela nové produktové řady Gamer Storm. Jak již její název napovídá, jedná se o produkty zaměřené na hráče.

O chladiči Assassin jsme psali již v květnu loňského roku, ale na trhu se zatím neobjevil. Web EXPreview nyní ukázal sérii fotografií nového chladiče a uvádí, že obdržel informace o brzkém uvedení tohoto chladícího monstra na trh. Více než půlroční čekání se tedy pomalu chýlí ke konci.

Pasiv chladiče je rozdělen do dvou věží a uprostřed se tak mohl usídlit 14cm ventilátor. Podobné schéma používá také oblíbená Noctua NH-D14 nebo Thermalright IFX-14. O odvod tepla z měděné základny se stará osm zdvojených heatpipe o průměru 6 mm. Celý chladič je pak poniklován, aby se nedocházelo k nežádoucí korozi.

Hliníková žebra jsou ofukována 12cm ventilátorem s hlučností 23 dBA při 1200 ot./min. a 14cm ventilátorem, který je umístěn uprostřed, a jehož otáčky jsou regulovány v rozmezí 700–1400 ot./min. při hlučnosti 18–32 dBA. Na pasiv je možné osadit až tři 14cm ventilátory, výrobce však z výroby poskytuje jen výše zmíněnou kombinaci 12cm a 14cm ventilátoru.

Deepcool Assassin osazený oběma ventilátory váží 1378 g a jeho rozměry jsou neméně impozantní (144 × 154 × 160 mm). Chladič dále podporuje široké spektrum patic obou výrobců, jmenovitě Intel LGA 2011/1366/1156/1155/775 a AMD FM1/AM3(+)/AM2(+). Assassin by měl dorazit také do našich obchodů, přičemž cena by se měla pohybovat mezi patnácti až šestnácti sty korunami. V Číně se bude chladič prodávat za 499 jüanů, což v přepočtu činí zhruba patnáct set korun.

Zdroj: EXPreview, Deepcool

Byl pro vás článek přínosný?