The Defenders
83/100 - 137×

The Defenders

Svět Marvel Cinematic Universe se stále rozrůstá, a to už dávno ne jenom na stříbrném plátně. Po mnoha úspěšných celovečerních filmech ze světa superhrdinského týmu Avengers a dvou televizních seriálů ze stanice ABC začíná nová kapitola Marvel Cinematic Universe na streamovací službě Netflix, která pro nás připravuje hned šest vzájemně propojených seriálů.

USA | 2017 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Netflix | 55 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Krysten Ritter (Jessica Jones), Charlie Cox (Matt Murdock), Mike Colter (Luke Cage), Jon Bernthal (Frank Castle), Finn Jones (Danny Rand), Deborah Ann Woll (Karen Page), Elden Henson (Foggy Nelson), Rachael Taylor (Trish Walker), Simone Missick (Misty Knight), Carrie-Anne Moss (Jeri Hogarth), Eka Darville (Malcolm Ducasse), Rosario Dawson (Claire Temple), Jessica Henwick (Colleen Wing), Vincent D'Onofrio (Wilson Fisk), Amber Rose Revah (Dinah Madani)

The Defenders: Nadcházející komiksový projekt Netflixu

The Defenders: Nadcházející komiksový projekt Netflixu

Seriály Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist se už dočkaly své premiéry, a proto již brzy přijde čas na seriál The Defenders, který sjednotí všechny tyto seriály v jeden. Pojďte se s námi podívat na to, co všechno o tomto ambiciózním projektu víme.

34 0
31.3.2017

Premiéra a informace o seriálu

Okolo premiéry seriálu The Defenders stále visí otazník, ale jedno víme jistě, první série se dočkáme roku 2017. Konkrétně internetové zdroje uvádějí „léto 2017“, přičemž na různých portálech se setkáme s informací, že premiéra bude až někdy v září.

Oficiálně je seriál označován za osmidílnou minisérii, ve které se spojí čtyři newyorští hrdinové Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. The Defenders jsou sice označováni za minisérii, ale do budoucna tomu nemusí tak být. I další seriály Daredevil, Jessica Jones a Luke Cage se dočkaly druhé série, ale původně byly prezentovány jako jednořadové seriály. Druhou řadu zatím nezískal Iron Fist, ale i on se jí pravděpodobně doč­ká.

Seriál vzniká pod taktovkou tvůrců Douglase Petrieho a Marca Ramireze, kteří stáli za druhou řadou Daredevila. Došlo i k oznámení prvních režisérů. S.J. Clarkson ujme prvních dvou epizod a Uta Briesewitz se postará o čtvrtou (nebo pátou, to se zatím přesně neví). Natáčení započalo 31. října 2016 a skončilo 19. března 2017. Série vznikala pod názvem Group Therapy.

Popis děje

K seriálu vzniklo již několik téměř nicneříkajících popisů, které nás ujistily pouze o tom, že dojde ke spojení čtyř hrdinů, kteří budou ochraňovat New York proti jednomu společnému nepříteli – Ruce. Právě Ruka nejvíce zasáhla dění první a druhé řady Daredevila a první série Iron Fista. Oficiální popis zní takto:

Seriál Marvel's The Defenders sleduje životy Daredevila, Jessicy Jones, Lukea Cage a Iron Fista. Kvarteto hrdinů má jediný společný cíl – zachránit New York. Toto je příběh čtyř osamělých postav, které trápí vlastní problémy, ale uvědomí si, že mohou být mnohem silnější, pokud se všichni spojí dohromady.

Promo materiály

Propagace seriálu zatím pořádně nezačala, ale snad již brzy se dočkáme nějakých pořádných záběrů. Dočkali jsme se sice prvního teaseru, ve kterém Stick varuje novou skupinku hrdinů, ale žádného dalšího videa jsme si zatím neužili. Nesmíme samozřejmě zapomínat na skvělé fotografie, které k Defenderům vyšly.

Postavy

Hlavními postavami celého seriálu pochopitelně bude ústřední čtveřice, ke kterým se přidá hlavní padouch. Můžeme se tedy těšit na postavy Matt Murdock (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) a Danny Rand (Finn Jones). Jim bude sekundovat již zmíněný padouch jménem Alexandra, kterou si zahraje Sigourney Weaver.

Právě o hlavním padouchovi toho víme velmi málo. Když došlo k oznámení, že jej ztvární herečka Sigourney Weaver, tak to bylo prakticky vše, co jsme se dozvěděli. Později vyšlo na povrch, že se bude jednat o ženu jménem Alexandra. Ta je popisovaná jako sofistikovaná, inteligentní a nebezpečná žena, která má v New Yorku velký vliv. Tvůrci navíc dodali, že se jedná o postavu čistě vymyšlenou pro tento seriál. Nemá tudíž žádnou komiksovou předlohu.

Co se týče dalších postav, tak ty budou tvořit postavy ze seriálů Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. Z Daredevila se tu objeví Stick (Scott Glenn), Foggy Nelson (Elden Henson), Karen Page (Deborah Ann Woll) a Elektra Natchios (Élodie Yung), z Jessicy Jones Malcolm Ducasse (Eka Darville), Jeri Hogarth (Carrie-Anne Moss) a Trish Walker (Rachael Taylor), z Lukea Cage Misty Knight (Simone Missick) a z Iron Fista Colleen Wing (Jessica Henwick). Všechny samozřejmě doplní Claire Temple (Rosario Dawson), která se objevila dosud ve všech seriálech The Defenders.

Nových postav se kromě Alexandry moc nedočkáme. Ví se jen o tom, že se v seriálu objeví i herec Babs Olusanmokun, který si zahraje postavu Sowandea, ale vůbec netušíme, o koho se bude jednat. Je však popisován jako pouhá hostující postava, takže se objeví pravděpodobně jen v jedné epizodě. O dalších nových postavách a hercích nemáme žádné zprávy.

Foto: Netflix

Diskuze /29

Musilda

Budu doufat, že k tomu nepustí scénáristy Iron Fista. Protože, po dějové stránce to bylo příšerný.

31.3.2017 | 17:29:40
monikash

Doufám, že místo 2hých řad budou už jen The Defenders. U Iron Fista jsem zatím usnula u každého dílu. Jinak právě IF svým dějem, hlavně narážkami na ostatní seriály, začíná spojovat připravovanou minisérii.

překladatel
31.3.2017 | 17:43:00
Horyo

No to si nemyslím že to bude už v létě

#4 Xavik
31.3.2017 | 17:59:59
Xavik

#3 Horyo: Proč? Kvůli tomu, že na IMDb je napsané září, což není pravda? :)

#17 Horyo
admin
31.3.2017 | 18:12:57
Lex Luthor

doufám, že se v defenders objeví i Madame Gao

31.3.2017 | 18:18:30
garvon

Ja chci Fiska :)

31.3.2017 | 18:39:37
Billy the Kid

už se teším :) a já chci punishera :)

31.3.2017 | 19:06:00
téčko171

Na Defenders se těším mnohonásobně víc než svého času na Avengers. Iron Fist se mi líbil, hodně lidí si stěžuje na Dannyho, jeho „prostoduchost“ a fakt, že přes své schopnosti nenakopává prdel úplně každýmu a občas po čuni dostane sám navzdory tomu, že je to kluk, který žil od svých deseti do pětadvaceti zavřenej v klášteře s přísně černobílým pohledem na svět a několikrát je v tom seriálu jasně řečeno, že jeho výcvik ještě zdaleka není u konce a své schopnosti ještě úplně neovládl, natož zdokonalil. Duh!

Na druhou stranu je pravda, že se mi IF líbil hlavně kvůli skvělým vedlejším postavám, zejména Wardovi (který je spolu s Grantem Wardem pro mě osobně nejzajímavější postavou MCU seriálů – náhoda?) a Colleen a Haroldovi. A trochu Joy. A faktu, že nejlepší kámoš Lorase Tyrella se jmenuje Davos. Dobré to bylo.

#15 Golradir
webmaster
31.3.2017 | 19:07:08
nbvcx

Ruka už mě nebaví :( Celej boj proti Ruce v Iron Fistovi vlastně k ničemu nevedl, aspoň že tu nebude znova Gao. Nejvíc se těším na Punishera, škoda, že nebude i zde. Když už ale dostal vlastní seriál Punisher mohl by ho dostat i Ward z Iron Fista, je mi jedno, že nemá žádné superschopnos­ti :D

#12 Masinaka
31.3.2017 | 19:15:59
Ben111

Na tohle se hoooodně těším, jako mimino na cecek. :)

31.3.2017 | 19:39:57
BackPa

Iron Fist by mohl mít seriál společně s Daredevilem. Myslím si, že by to mohla být fakt pecka.

31.3.2017 | 20:49:39
Masinaka

#9 nbvcx: Ale Gao je skvělá postava, já osobně doufám, že jí brzo zas někde uvidím, protože scény s ní stojí za to (jak v DD, tak v IF). ;)

#21 nbvcx
31.3.2017 | 21:17:40
Tomiko

Daredevil bol super ale tie dalsie serialy uz sa mi nepacili ani neviem ci sa na to tesit :) Skor cakam dalsiu seriu Daredevila (dufam ze bude)

#14 scottt1
31.3.2017 | 22:04:04
scottt1

#13 Tomiko: Jessica Jones bola tiez dobra, hlavne vdaka Kilgrave

31.3.2017 | 23:14:14
Golradir

#8 téčko171: Souhlasím, že Grant Ward je nejzajímavější postava v MCU, dost mě naštvalo, jakým způsobem se ho zbavili a udělali z něj bezcharakterní chobotnici. No snad bude Ward stejně dobrej i v konstrukci v nových dílech…

31.3.2017 | 23:49:53
Railbot

Nejlepší na celém Iron Fistovi byl Ward. Skvěle napsaný charakter a skvěle zahráno. Herce mám rád už od Banshee.

#20 Blom
1.4.2017 | 0:04:02
Horyo

#4 Xavik: Ne to opravdu ne, já jen že to skoro vždy trvá tak rok od posledního natáčení než se to dostane ven…

#18 Horyo
1.4.2017 | 8:21:14
Horyo

#17 Horyo: Takže ani to září se mi nějak nezdá :D

1.4.2017 | 8:24:08
Blom

Jsem jedinej, koho Claire neskutečně štve tím, jak se pořád všude vtírá? Se vždycky objeví jakoby náhodou a já už hážu oči v sloup. :D

1.4.2017 | 11:32:04
Blom

#16 Railbot: Ward byl jedinej důvod, kterej mě při sledování IF držel nad vodou, kromě teda ještě Colleen (čistě z vizuálních důvodů).

1.4.2017 | 11:33:45
nbvcx

#12 Masinaka: Ale jo, Gao je dobrá postava, jen mě omrzelo jak bojují s Rukou a ruka zůstává neporažena. Tak budu rád za jiného záporáka, který to zase trochu okoření, ať to není pořád to samý dokola. :)

1.4.2017 | 13:53:41
Ratemus

jako zatím jsem u devátého dílu IF, ale sakra to je taková nuda, tam je plno hluchých míst až to bolí…divný že v Daredevilovi měla ruka desítky ninjů které pošle na DD ale v IF má jen pár lidí kteří jsou teda opravdu trapní a kung fu? tady pořádně žádné neni

1.4.2017 | 16:30:17
Angi

Trošku mne děsí, že padouch nemá komiksovou předlohu…ale uvidíme.

1.4.2017 | 19:37:53
Cap19

Nejrdši bych dal luka cage a iron fista do jednoho seriálu. Pro mě totiž LC a IF jsou naprosto nejmín zajímavý seriály od netflixu, je pravda že DD nasadil latku vysoko. Kdyby je dali dohromady tak by to nemuselo bejt špatný a rozjet seriál s názve Heroes for hire.

1.4.2017 | 19:41:12
azoxid

Gao se v defenders určitě objeví, zahodit tak dobrou postavu by byla úplná zbytečnost.

2.4.2017 | 12:49:58
SaSy

Tie vaše názory sú niekedy vážne prehnané :) Čo sa týka DD je pravda, že bol zatiaľ najlepší z týchto štyroch seriálov. Ale to neznamená, že teraz musíme všetky ostatné postavy odsudzovať. IF zvládol svoju rolu náhodou veľmi dobre. Veď predsa po toľkých rokoch v kláštore nemohol prísť so všetkým skúsený akoby bol v nejakom vojenskom výcvikovom stredisku. Čo sa týka Warda bola to zo seriálu IF vážne najlepšia postava. Ja som len naozaj zvedavá, čo sa vykľuje z Joy a či sa vážne pokúsi nejako Dannyho zlikvidovať. :) najviac som zvedavá ako tieto štyri postavy spoja, veď predsa každá z nich (okrem JJ) skončila s nejakým nevyriešeným problémom :D

2.4.2017 | 23:02:16
Kalam

snad to nebude taková nuda jalo luke cage…

#29 Ratemus
4.4.2017 | 22:06:08
Kalam

*jako Edna, asi poslední web kde nejsou editovat komenty…wtf

4.4.2017 | 22:10:38
Ratemus

#27 Kalam: no bohužel si myslim že bude, na jednoho skvělého Daredevila máme tři nudné postavy :-D myslim že tento seriál Daredevila stáhne na úroven ostatních postav

5.4.2017 | 17:46:00
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Defenderů

Roku 2015 Netflix položil základy novému komiksovému vesmíru v rámci MCU, nicméně jej roku 2019 nečekaně ukončil. Všechny seriály, které do Defenderů patří, tedy Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist a The Punisher, jsou proto u konce. 

Jak sledovat Defendery

Defenderové jsou tvořeni několika seriály, a proto se každý nový divák začíná ptát, v jakém pořadí sledovat jednotlivé série. Proto v tomto článku naleznete tabulku, díky které zjistíte, v jakém pořadí si jednotlivé série máte pouštět. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama