Hlavní navigace

Dell Adamo končí!

9. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dell Adamo je konkurencí pro MacBook Air. Celý 13,4" notebook nikde nepřesahuje tloušťku 17 mm a designově s ním určitě vyniknete. Dell jej nedávno trochu aktualizoval, nyní se ale dozvídáme, že jeho nabídku úplně zrušil. Chystá se něco nového?

Dell vyhýbavě namísto Adama doporučuje svou výkonnou řadu XPS

Dell má v nabídce ultratenkých třináctek i poměrně levné a stylové Vostro V130, to se ale na rozdíl od Adama za 45 tis. Kč cenově pohybuje do 20 tis. Kč. Chce to něco luxusního, tenčího a vůbec lepšího. Podle zdrojů z Cnet Dell připravuje nové Adamo, ještě tenčí a mnohem výkonnější a plánuje jej uvést na trh zhruba v polovině letoška.


Nové Dell Adamo tak bude nejspíše silné kolem 15-17 mm, pokud nebudeme očekávat, že Dell u své luxusní ultratenké značky hodlá ztloustnout. Má být vybaveno ULV procesory Sandy Bridge, Core i5-2537M, i7-2617M nebo i7-2657M s TDP 17 W. Tedy docela použitelnými a úspornými dvoujádry s grafikou Intel HD Graphics 3000. Pravděpodobně se opět nedočkáme disku, ale rychlého úložiště SSD a mechaniku v něm samozřejmě nenajdete. V ultratenkém tělě tak budete mít i docela slušný výkon, ovšem také za slušný počet korun.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?