Hlavní navigace

Dell má 32palcový 4K monitor UltraSharp s podporou DisplayHDR 400 a vstupem USB-C

6. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po krátké době tu opět máme zprávičku o novém monitoru s velkou 32palcovou úhlopříčkou. Tentokrát ale půjde o profesionálněji zaměřené zobrazovadlo pro náročnější grafickou práci a s nadstandardními parametry: UltraSharp U3219Q, který nyní oznámil Dell.

UltraSharp U3219Q má rozlišení 3840 × 2160 bodů na IPS panelu s úhlopříčkou 31,5 palců (což je dneska typické pro „dvaatřicítky“). Provedení je s úzkým rámečkem na třech stranách a panel má nadstandardní kontrast 1300:1. Barvy jsou 10bitové s širokým gamutem, pokryto je 95 % prostoru DCI-P3 (u sRGB 99 %). Odezva panelu je ve specifikacích 5 ms pro přechod šedá – šedá.

Monitor má certifikaci na základní stupeň podpory HDR, DisplayHDR 400 (maximální jas dosahuje přesně 400 cd/m², ovšem bez lokálního stmívání). Podsvícení má být neblikavé, což už je ale nyní standard u všech LCD. Co je na tomto UltraSharpu ještě zajímavé, je kalibrace. Už z továrny mají být barvy poměrně přesně nastavené. Dell slibuje přesnost kalibrace s barevnou odchylkou (delta E) nižší než dvě. Na druhou stranu ale není podporována hardwarová kalibrace nebo sonda.

Dell UltraSharp U3219Q Dell UltraSharp U3219Q

Profesionálnějšímu zaměření odpovídá stojan se všemi ergonomickými nastaveními – měnit lze náklon, natočení, výšku v rozsahu 15 cm a připraven je i pivot pro otočení do vertikální orientace. VESA montáž je také podporována. Jako vstup je připraveno HDMI 2.0 a DisplayPort 1.4, monitor na obou portech podporuje HDCP 2.2. Možné je ale použít i vstup USB-C, který zároveň dokáže nabíjet připojený notebook. Dell také integroval čtyřportový hub USB 3.0 s podporou rychlého nabíjení zařízení.

Dell UltraSharp U3219Q. Monitor je opatřen vstupem USB-C pro jednokabelové dokování notebooků Dell UltraSharp U3219Q. Monitor je opatřen vstupem USB-C pro jednokabelové dokování notebooků

UltraSharp U3219Q by se oficiálně měl začít prodávat „v čtvrtém kvartálu roku“ (který už běží), nicméně podle výskytů v obchodech to vypadá, že by mohl být k mání už za pár týdnů. Doporučená cena je stanovená na 1099 dolarů, ale v českých eshopech už se začal objevovat za ceny začínající někde okolo 22 tisíc korun.

Byl pro vás článek přínosný?