Hlavní navigace

Dell představil nový XPS 15, je tenčí než dříve a má odolný displej

18. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno recenzovaný patnáctipalcový multimediální notebook Dell XPS 15 se brzy dočká nové generace. Oficiálně byla představena poněkud netradičně v Rumunsku a přináší nové procesory Intel Ivy Bridge, diskrétní grafiky Nvidie a má tloušťku jen 24 mm.

Dell XPS 15 s procesory Ivy Bridge

Nový Dell XPS 15 s procesory Intel Ivy Bridge při představení v Rumunsku (zdroj: B1.ro)

Novinka se bude vizuálně mírně podobat Ultrabooku značky XPS 13, se kterým bude mít společnou také zvláštnost spočívající v krytí displeje odolným minerálním sklem Gorilla Glass, známým hlavně z chytrých telefonů a tabletů. Samotná patnáctka úplně Ultra nebude, tloušťku má sice poměrně nízkou, ale stále nad limit; nahradí to ale výběrem výkonných procesorů (víme o Core i5-3210M a Core i7-3612M), grafickými kartami GeForce GT 630M (přeznačená starší GT 540M s jádrem Fermi) a GT 640M (nová a překvapivě výkonná střední třída s jádrem Kepler) a výběrem úložišť od pevných disků po prý až 512GB SSD. Displej bude mít opět příjemné rozlišení Full HD, tedy 1920 × 1080 bodů.

 

Do prodeje půjde novinka prý ještě během druhého čtvrtletí, což jinými slovy znamená ještě během června. Na to sice úplně nesázíme, ale třeba Dell příjemně překvapí. O ceně v každém případě zatím žádné informace nejsou.

Zdroj: B1.ro (skrze The Verge)

Byl pro vás článek přínosný?