Hlavní navigace

DFI Blood Iron P45 v nové „elitní“ verzi

14. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

DFI kromě drahých LanParty UT a LT vyrábí také levnější desky, Infinity, či nově Blood Iron. Většinou se jedná o velice kvalitní produkty, od plnohodnotných LanParty je dělí jen slabší výbava a příslušenství.

Na mainstreamovém čipsetu P45 už jsme tu jednu levnou DFI Blood Iron měli, jednalo se o DFI P45-T2RS. Nyní DFI připravuje novou verzi, rozlišenou přívlastkem Elite, tedy P45-T2RS Elite.

DFI Blood Iron Elite

Svým vzhledem deska narozdíl od řady LP neoslní, ale věřte, že se díváte na velmi kvalitně zpracovaný kousek hardwaru. Chlazení je vyvedeno spartánsky, ale zcela dostatečně. Procesor můžete osadit téměř libovolný do socketu LGA 775, FSB je oficiálně podporována v rozmezí 800-1333 MHz. Čtyři sloty pojmou až 8 GB DDR2 pamětí o rychlosti až 1066 MHz.

DFI Blood Iron Elite - I/O panel

Překvapením je možná pouze jeden PEG slot (PCIe 2.0 ×16), ale řekl bych, že to mnoho potenciálních zájemců neodradí. Naopak zde máme hned třikrát PCIe ×1 a dvě klasická PCI. Na desce najdeme šest SATA/300 konektorů, dvanáct USB 2.0 portů, nezapomnělo se ani na IDE a konektor pro disketovou mechaniku. Zmiňme ještě osmikanálový HD audio kodek Realtek ALC885, gigabitový Ethernet a vychází nám vcelku dobrá průměrná deska na P45.

Neměli bychom zapomínat na jistou přídatnou hodnotu, kterou DFI poskytuje, a kterou ocení zejména přetaktovávači. Ač na to deska nevypadá, pravděpodobně pro ni nebude problém pracovat na frekvencích FSB kolem 600 MHz QDR (2,5 GHz efektivně), v BIOSu lze nastavovat vše po velmi jemných krocích a na desce je spousta vychytávek jako pohodlné resetování CMOS paměti či Power a Reset tlačítka přímo na PCB.

Deska se do masové produkce dostane pravděpodobně příští týden, cena nebyla oznámena, půjde o mainstream. Opět zdůrazňuji, že se díváte na převlečený highend se slabší výbavou a příslušenstvím, hlavní zbraní desky je pohodlné extrémní přetaktování.

Zdroj: techPowerUp! News

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku