Hlavní navigace

Prohledejte staré zálohy. Nové Diablo 2: Resurrected vám umožní pokračovat, kde jste před 20 lety skončili

6. 3. 2021

Sdílet

Blizzard chystá remasterovanou verzi hry Diablo 2, což se ví už téměř rok. Aktuální zprávy hovoří o tom, že snad vyjde letos. Blizzard svěřil práce na hře studiu Vicarious Visions a už jsme mohli vidět i první herní video.

Teď se objevila zpráva, že v nové verzi s lepší grafikou půjde použít staré uložené pozice z prvního vydání hry. Informace pochází od jednoho z vývojářů, producenta Matthewa Cederquise. Pokud tedy máte uloženou svou postavu na vysokém levelu (jako třeba já) a za ty roky jste ji ještě nesmazali, budete ve hře moct pokračovat s lepší grafikou.

To ale také znamená, že hra jinak nebude příliš pozměněná. Cederquis v rozhovoru pro magazín IGN potvrdil, že nepůjde o remake, ale o remaster. Tedy původní hru předělanou pro dnešní počítače a monitory s vysokým rozlišením. Jenže originální zdrojový kód se podle hlavního programátora původní hry Davida Brevika nedochoval celý a vývojáři tak z velké části programují Diablo 2 znovu.

Pro ostřílené hráče by mohlo být trochu frustrující začínat zase od nuly. Možná by bylo zajímavé, kdyby taková postava také zestárla, ale proti hordám s barbarem v důchodovém věku se zřejmě nevydáte.

David Brevik mluví o Diablu na akci GamesGathering v Kyjevě:

zdroj: ign

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.