Hlavní navigace

Operátor internetové televize Digi TV opět předběhl O2 TV a spustil aplikaci pro Android TV

20. 12. 2019

Sdílet

Trvalo to dlouho, ale Digi TV jakožto velký operátor nechtěl zůstat poslední. Nová aplikace pro Android TV je ode dneška dostupná pro televizory s tímto systémem, tedy hlavně pro Philips a Sony, ale také TCL, Sharp a některé další. Stejně tak pro konzole Nvidia Shield či Xiaomi Mi TV.

Téměř přesně před rokem vydalo Digi TV aplikaci pro platformu Tizen, do té doby měl operátor v tomto velký handicap. Konkurenční O2 TV je na Tizenu dostupné teprve zhruba měsíc a aplikaci pro Android TV zatím stále jen plánuje. Připomeňme však, že většina ostatních operátorů (hlavně SledováníTV a LepšíTV) má tyto aplikace dostupné již delší dobu. Potřeba set-top-boxu je v dnešní době pro nové televizory již trochu archaická.

Tip: IPTV za stovku a napořád? Tohle jsou nejlevnější tarify internetové televize

Pokud aplikaci nemůžete na svém televizoru najít, zkuste hledat řetězec „digitv“ bez mezery. S novou aplikací pro Android TV se pojí i nové přepracované prostředí, které se s příští aktualizací objeví i na set-top-boxu Arris a v aplikaci pro Tizen. Na řadě jsou aplikace pro Web OS a MyHomeScreen (televizory značky Panasonic), které zatím nemá ani Digi TV, ani O2 TV.

Poslední IPTV služby bez aplikace pro Android zůstávají O2 TV (to aplikaci plánuje na příští rok) a EriTV (nemá žádné aplikace pro Smart TV). Hlavní výhodou nabídky Digi TV je sportovní obsah (převážně zahraniční fotbalové ligy), kde je spolu s O2 TV na špici.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.