Hlavní navigace

Díky MacBooku Pro s Retinou se možná dočkáme dalších dobrých displejů

14. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ať se nám to líbí nebo ne, musíme uznat, že nový MacBook Pro s Retinou s rozlišením 2880 × 1800 bodů všem ostatním výrobcům notebooků pořádně vytřel zrak a i s přihlédnutím k obří ceně patří k tomu nejlepšímu, co nyní můžete koupit. Novinka od Applu možná ale přinese něco pozitivního i těm, kteří si ji nekoupí – je možné, že výrobce notebooků konečně přinutí začít používat aspoň trochu lepší displeje.

Zvýšená poptávka po Full HD displejích

Server DigiTimes přinesl zprávu, podle které dodavatelé displejů očekávají zvýšenou poptávku po panelech s rozlišením Full HD, tedy 1920 × 1080 px. Očekávání je založeno právě na uvedení nového patnáctipalcového MacBooku Pro a na předpokladu, že se ostatní výrobci nyní budou snažit představit podobné notebooky z vlastních stájí. To sice nebude znamenat konec dnes nejpoužívanějšího rozlišení 1366 × 768, ale snad se alespoň dočkáme více modelů vybavených displeji s vyšším rozlišením a lepší matricí.

 

Zpráva na DigiTimes také přináší drobný náhled do cen jednotlivých typů panelů. Displej s úhlopříčkou 14 až 15,6″ a rozlišením 1366 × 768 a matricí TN se cenově pohybuje okolo 40–45 amerických dolarů, u lepších Full HD displejů s podobnou úhlopříčkou a použitou technologií IPS je to okolo 90–100 USD za kus. U MacBooku Pro s Retinou přesná cena za jednotku není známa, ovšem zdroje z průmyslu odhadují, že si za ně Samsung a LG, kteří displeje dodávají, účtují cenu okolo 150 dolarů.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?