Hlavní navigace

Díky programu pro vývojáře si Windows Phone 8.1 nainstalujete v půlce dubna

4. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft oficiálně promluvil o Windows Phone 8.1, odhalil nejdůležitější novinky, včetně Cortany, a prozradil, že se systém ještě dolaďuje, ale první zařízení z nové generace přijdou na trh koncem dubna, případně začátkem května. Neoficiální informace před konferencí Build hlásaly, že dlaždice ještě dokončeny nebyly, ale jedná se o jedno z posledních sestavení. Neowin to upřesnil.

Tip: Cortana bude jako skutečná asistentka. Tentokrát to bude těžce osobní

Ono sestavení totiž bylo hotové z hlediska funkcí, ale ještě bylo třeba odladit pár chyb. Výrobci smartphonů už si jej nicméně osahali a začali s ním testovat nová zařízení. Interní e-mail, určený partnerům, objasňuje, co se bude dít dál. Microsoft chystá poslední sestavení, s nímž budou telefony dodány na trh, na 8. dubna. K partnerům se pak dostane 14. dubna. Tato data nikdo do kamene nevyryl. Společnost počítá s možností, že se vývoj o pár dní protáhne.

 

Kromě partnerů by měl v polovině dubna odstartovat rovněž program pro vývojáře. Od dob Windows Phone 8 GDR3 své zařízení snadno zaktualizujete na nejnovější vydání operačního systému, aniž byste museli čekat na operátory a výrobce, až se uráčí aktualizaci otestovat a distribuovat. Připravíte se tím o případný nový firmware, ale systém můžete mít aktuální.

Někdy během dubna si všichni stávající majitelé budou moct vynutit upgrade na Windows Phone 8.1. Program cílí hlavně na vývojáře, ale Microsoft tímto mrkl na stávají frustrované uživatele, jejichž operátoři nebo výrobci nepatří k nejrychlejším, nebo dokonce aktualizaci odmítají vypustit.

Zdroj: Neowin | The Verge

Byl pro vás článek přínosný?