Hlavní navigace

Díky Wi-Fi a Bluetooth bude možné sčítat lidi nebo monitorovat dopravu

26. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Libelium navrhla nový snímač, který je schopen detekovat a spočítat všechny zařízení se zapnutým Wi-Fi či Bluetooth připojením. Do budoucna by tato technologie mohla mít široké použití.

Samozřejmě by z toho profitovaly především firmy, které může například zajímat jak často a na jak dlouho se před výlohou jejich pobočky zastaví průměrný zákazník, či kolik lidí projde po ulici, kde chtějí novou pobočku právě postavit. V klasickém životě by se technologie dala využít v dopravě.

Bluetooth a Wi-Fi

Senzory by u silnic měřily četnost zařízení a tím dopočítaly i zahuštěnost silnice. Samozřejmě za předpokladu, že každý účastník by měl na svém mobilním telefonu Wi-Fi či Bluetooth zapnutý, což rozhodně není běžná věc.

Nápomocná by mohla být technologie i pořadatelům rozsáhlých akcí, kde se nevybírá vstupné (neví se, kolik lístků bylo zakoupeno). Takhle by stačilo pouze na areál akce zamířit snímač. Samozřejmě se již objevily i protesty, především kvůli ochraně osobních údajů. Vedení firmy však veřejnost ubezpečuje, že se není čeho bát. Snímač tak zjistí akorát MAC adresu, typ zařízení a prodejce.

 

Zdroj: Slashgear

Byl pro vás článek přínosný?