Star Wars (Hvězdné války)
93/100 - 70×

Star Wars(Hvězdné války)

Kdysi dávno v předaleké galaxii… Touto legendární větou odstartovaly v roce 1977 Star Wars, jeden velký fenomén, který přetrvává doteď. Star Wars je příběh ve vzdálené Galaxii, kde spolu soupeří síly temných Sithů s dobromyslnými Jedii. Kdo zvítězí v galaktických bitvách? Spravedlivá republika, nebo lstivé Impérium?

USA | 1977 | Vysílá se
vysílání
11 sezón | | 120 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Fantasy
hrají
Laura Dern (Amilyn Holdo), James Earl Jones (Anakin Skywalker), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Jaime King (Aurra Sing), Shirley Henderson (Babu Frik), Jimmy Smits (Bail Organa), Wen Jiang (Baze Malbus), Bill Hader (BB-8), Bonnie Piesse (Beru Lars), Garrick Hagon (Biggs Darklighter), Nick Kellington (Bistan), Jeremy Bulloch (Boba Fett), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Mark Hamill (Boolio), Anthony Daniels (C-3PO)

Disney už plánuje budoucnost Star Wars i po Epizodě IX

Disney už plánuje budoucnost Star Wars i po Epizodě IX

Aktuálně před sebou máme Epizodu VIII, samostatný film s Hanem Solem a Epizodu IX. Pak už ale můžeme tápat, jakým směrem se Disney vydá dál. Naštěstí už nyní toto studio plánuje budoucnost Star Wars na dalších deset až patnáct let dopředu. Co zatím Disney prozradil?

15 1
5.5.2017

Každé studio dnes musí plánovat z hlediska dlouhodobého a není tomu jinak ani u Disneyho. V roce 2019 vstoupí do kin Epizoda IX a uzavře sequelovou trilogii. Disney pochopitelně chce natáčet další a další Star Wars filmy, a tak už vymýšlí, jakým směrem se studio vydá dál. Důležitým prvkem k natočení dalších dílů bylo představení filmu Rogue One: Star Wars Story.

Film dokázal, že se snímek dokáže obejít i bez rodiny Skawalkerů a jediů. Nyní budou mít tvůrci tak trochu volnější ruce při psaní námětů budoucích filmů. Zatím se stále neví, zda se bude pokračovat v Epizodě X, nebo na nějaký čas vyplní prázdné místo v jednotlivých letech pouze spin-offy. Disney už ale nyní vytváří plán na dalších deset až patnáct let dopředu. Důležitým bodem bude představení nových postav. Disney chce, aby si diváci nové postavy zamilovali stejně lehce jako například Rey, Finna, Poea a Kylo Rena.

(George už zřejmě zasahovat do dalších filmů nebude. Foto: Disney)

Nový nápad na spin-off má i tvůrce John Knoll, který v následujících dnech představí svou vizi prezidentce Lucasfilmu Kathleen Kennedy. Údajně přišel s novým nápadem, který nikdy nebyl ve světě Star Wars realizován, ale sám John přiznal, že neví, jak se k tomu Kathleen postaví. Klidně je možné, že s nápadem Johna rychle pošle ven z kanceláře. Právě Kathleen Kennedy aktuálně rozhoduje o celém směřování značky Star Wars.

Aby se ovšem při inovaci nezapomínalo na staré dobré Star Wars, původní prvky Hvězdných válek máme očekávat i v dalších filmech. Řeč není pouze o postavách, ale například i o známých planetách, na které se máme v průběhu dalších filmů vracet. Řeč byla především o Tatooione, Mustafaru a Endoru. A jak to vypadá s filmem o Obi-Wanu Kenobim? Ewan McGregor stále nezměnil názor a rád by se pustil do natáčení, ovšem studio zatím buďto mlží, vyčkává a nebo vůbec o takový film nemá zájem.

Diskuze /24

Lex Luthor

Dal bych Darth Banea a invazi Yuzhan Vongů.

#7 Batu_Khan #8 Quinzel #23 Railbot
5.5.2017 | 17:44:23
Golradir

Já jsem asi jedinej člověk, kterej z Rogue One odcházel zklamaný :(

#3 elpapirus #6 dovahkiin
5.5.2017 | 18:01:04
elpapirus

#2 Golradir: Nejsi jediný. Film to nebyl špatný, ale že by mě nějak extra nadchnul to ne.

5.5.2017 | 18:15:16
téčko171

Takovou konstelaci, jako je u filmu s Obi-Wanem snad už nikdy ani mít nebudou. V drtivé většině případů se herci ke svým nejslavnějším rolím už vracet nechtějí, tady se Ewan, dnes už hvězda světového formátu, kategorie A+, který si může dovolit jít do čeho se mu jen zachce, sám přímo nabízí a Disney dělá drahoty, místo aby po něm okamžitě skočili. Vždyť ten frajer si dokonce udělal čas, by přijel do studia namluvit pár vět k epizodě VII. Navíc se jedná o jednu z nejpopulárněších postav, po jejímž sólo filmu většina fanoušků touží už celá léta. Z objektivního pohledu docela bizár.

#5 Blahar #15 Golradir
webmaster
5.5.2017 | 18:15:33
Blahar

#4 téčko171: Kroutím nad tím hlavou pod každým Star Wars oznámením. Prostě jedno obrovské wtf. Oblíbená postava, oblíbený herec s docela velkou star power.. Nepochopím! :D

#15 Golradir
5.5.2017 | 18:46:19
dovahkiin

#2 Golradir: Určitě ne, bylo tam spousta špatnejch věcí od nelogičnosti chování po třeba CGI Tarkina a uplně zbytečně i princezny, alespoň takový věci zklamaly mě, ale dohromady si taky nemyslim že by to bylo zcela mizerný

5.5.2017 | 18:47:08
Batu_Khan

#1 Lex Luthor: To už je iní vesmír(dimenzia), v tejto Mikimausovskej to všetko(niekoľko desaťročí tvorenia sveta star wars) spláchli do WC, čo sa týka Vongov tak to by bola ideálna téma na seriál, pretože je to tak široké téma že by sa nezmestilo ani do niekoľkých filmov(skôr do niekoľkých sérii seriálu). A čo sa týka toho čím mali začať tak sfilmovaním trilógie Dart Bane a nie zbastardiť svet star wars!!!

#11 Lex Luthor
5.5.2017 | 19:24:48
Quinzel

#1 Lex Luthor: Nic takového Disney nikdy nenatočí, stejně tak jako nebude natáčet filmy o postavách z prequelu, nebo jakékoliv události okolo prequelu, snaží se od nich držet co nejdál, protože je plno lidí nemá rádo. Všechny nadcházející filmy budou o postavách z ep. 4–6 a 7–9.

#12 Lex Luthor
5.5.2017 | 19:44:12
scottt1

Podla mna to cele pokazia, ked kazdy rok budu davat nejaky film zo sveta Star Wars v kinach. Casom to uz nebude take zaujimave.

5.5.2017 | 19:52:36
Angi

Chuck Norris has been in every Star Wars movie.

He was The Force.

5.5.2017 | 20:03:48
Lex Luthor

#7 Batu_Khan: Souhlas bohužel to asi neudělají, ale seriál o Vonzích by byl fajn

5.5.2017 | 20:14:04
Lex Luthor

#8 Quinzel: Jo chtějí romantiku a ženské hrdinky

5.5.2017 | 20:15:41
Baodurwolverine

jestli nenatoči film o obiwanovi.. jak proživa krizi stredniho věku tak se fakt naseru…ne raději o hanovi jak se naučil co ? Přepašovavat věci? Dobrym kandidatem by byl i luke protože jeho linii ve filmech sničili totalně…chtel bych vidět jak zakladal novy řad atd…a byl by na to hodně podobny herec a to sebastian stan…hral v kapitan amerika a to zimniho vojaka

#21 Batu_Khan
5.5.2017 | 20:42:43
Golradir

#4 téčko171:
#5 Blahar: Vsadím se, že kdyby byl mistr Kenobi ženského pohlaví, tak už tady máme oznámenou celou trilogii…

#18 Blahar #19 dovahkiin
5.5.2017 | 20:57:52
Kafka Tamura

Kdyby radši natočili ten seriálový underground s gangsterama a nájemnýma lovcama, přičemž by pro některé postavy nemuseli chodit daleko. Čehož se samozřejmě pod hlavičkou Disney nikdy nedočkám. Místo toho se asi mám spokojit s mladým hláškujícím supercool vesmírným Indiana Jonesem s Big Footem, přičemž bude jeden z nich určitě transgender… ach jo. Nenapadá mě jiná sw látka, kterou bych chtěl vidět míň, než ty dva šašky. Ale z nějakého důvodu jsou mega oblíbení, tak co na plat. Aspoň mi je teď trochu lépe, když jsem se tak krásně a od srdce poplakal.

5.5.2017 | 21:45:52
sFík

> TOR :)

5.5.2017 | 22:22:52
Blahar

#15 Golradir: Bohužel je to tak, Disney hrozně sází na jistotu.. A vzhledem k tomu, že jim to vždy vyjde se podobných vysněných projektů možná nikdy nedočkáme.. :(

5.5.2017 | 23:00:33
Golradir

#19 dovahkiin: Diversity :D :D :( :( :(

#22 dovahkiin
6.5.2017 | 22:12:14
Batu_Khan

#13 Baodurwolverine: Asi si nečítal trilógiu o Solovi radím to k skvostom sveta star wars, prečítaj si tie knihy je to fakt dobré!!!

7.5.2017 | 0:17:26
dovahkiin

#20 Golradir: žejo, žádný blondýnky nebo zrzky

7.5.2017 | 2:44:20
Railbot

#1 Lex Luthor: to už radši vrtačkou do spánku než Vongy.

Obi-wan je jasnej, tam nevím na co čekají. Boba je taky už asi někde na papíře. Co třeba film o Thrawnovi v Neznámých oblastech? To by mohlo mít potenciál. A pak samozřejmě TOR éra, ale to je jen zbožné přání.

#24 téčko171
7.5.2017 | 11:35:04
téčko171

#23 Railbot: Bohužel, přitom TOR, ve světě SW hluboká minulost poskytuje tolik tvůrčí volnosti.

webmaster
7.5.2017 | 11:52:44
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Co se aktuálně děje

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Ben Solo se v závěru sequelové trilogie dočkal pohádkového vykoupení a polibku na cestu do jedijského nebíčka. Nicméně prvotní plán byl úplně jiný. A neměl ho jen Colin Trevorrow, ale dokonce i J. J. Abrams. Kylo Ren se neměl vykoupit a naopak měl upevňovat svou pozici na temné straně Síly.

Zajímavosti

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Je libo alternativní konec, kde Anakin porazí Obi-Wana, svrhne císaře a bude vládnout Impériu on? Nebo ještě ujetější konec, kdy Padmé Amidala se postaví svému manželovi a připraví ho o život? Natočila se někdy takováto scéna pro Epizodu III, nebo jde jen o fámy fanoušků?

Plakát

Plakát

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama