Hlavní navigace

Disney+ bude levnější než Netflix. A nabídne seriál s Obi-Wanem

19. 8. 2019

Sdílet

Ambiciózní online videopůjčovna, za níž stojí The Walt Disney Company, odstartuje již 12. listopadu. Hned od prvního dne bude dostupná v USA a Kanadě, ale překvapivě také Nizozemsku. Týden nato zamíří do Austrálie a na Nový Zéland. Podle předběžné roadmapy to vypadá, že Češi možná budou muset čekat celý rok. Ale pokud nás Američané řadí do západní Evropy, Disney+ dorazí do konce března 2020.

Díky Nizozemsku již známe evropskou cenu. Disney+ bude stát 7 eur na měsíc (180 Kč, případně 70 eur (1800 Kč) na celý rok. Je tak levnější než konkurenční Netflix, jehož tarify stojí mezi 199 a 319 Kč v závislosti na maximální technické kvalitě a nemá roční zvýhodnění. Disney+ má jeden tarif, který rovnou nabídne prostorový zvuk a obraz v rozlišení 4K a s HDR (ne všude musí být taková kvalita dostupná).

TIP: Disney pohltí Hulu a rozšíří jej do světa. Netflix a spol. mají novou konkurenci

Firma dnes také prozradila, že Disney+ nabídne aplikace pro všechny hlavní platformy, ale chybí podpora Smart TV nebo přehrávačů Fire TV od Amazonu (jehož Prime Video je jedním z velkých konkurentů). Disney+ půjde sledovat na:

  • Android
  • Android TV
  • Apple iOS/ipadOS
  • Apple TV
  • Google Chromecast
  • Xbox One
  • PlayStation 4
  • Roku

Zmínka o podpoře počítačů rovněž chybí. Nativní aplikace pravděpodobně (ze začátku) nebudou, ale Disney+ jistě nabídne webový přehrávač.

https://twitter.com/disneyplus/status/1163436405873229824

Spousta obsahu

Disney hodlá maximálně vytěžit veškerý archiv, který obsahuje jeho vlastní studia, nově pohlcený Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm a National Geographic. Filmy, které letos půjdou do kin, budou pro streamování exkluzivně dostupné jen v Disney+. Začne to Captain Marvel, ale bude se to týkat i Dumba, Avengers: Endgame, Aladina, Toy Story 4, Ledového království 2 nebo deváté epizody Star Wars.

Těšit se můžeme na spoustu komiksů. Vlastní seriály dostanou postavy z marvelovského univerza. Přijde Loki a ve dvou dalších seriálech se spojí Falcon s Winter Soldierem a Scarlett Witch s Visionem, samozřejmě s herci známými z filmových adaptací. Kromě toho dorazí animovaný seriál What If, který postaví komiks naruby. Hypoteticky vykreslí nepravděpodobné scénáře, jakože Iron Man je vlastně záporák apod.

Nové sezóny se dočká Star Wars: The Clone Wars. Svět hvězdných válek rozšíří i seriály The Mandalorian a zatím nepojmenovaný spin-off s Cassianem Andorem (postava z Rogue One). Vlastní příběhy mají dostat i některé hračky z Toy Story. Pro Disney+ vznikne i nový animák o Phineasi a Ferbovi nebo dokument The World According s Jeffem Goldblumem. Ve službě budou také všechny sezóny Simpsonových.

Podle listu The Guardian se chystá i skutečný návrat jediho. Britský deník tvrdí, že se na Disney+ objeví nový seriál ze světa Star Wars, jehož ústředním hrdinou bude Obi-Wan Kenobi. Toho stejně jako v epizodách I až III ztvární Ewan McGregor. K potvrzení by mělo dojít tento týden v rámci Disneyho fanfestu D23.

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?