Hlavní navigace

Prvním exkluzivním filmem Disney+ bude Captain Marvel

Sdílet

Walt Disney Company letos čeká hodně práce. Společnost dokončí akvizici 21th Century Fox a spustí vlastní videotéku Disney+. Až se tak stane, práva na nové filmy už nebude prodávat Netflixu, HBO Go a dalším službám, ale ponechá si je jako konkurenční výhodu. Prvním exkluzivním filmem bude komiksovka Captain Marvel, která si přes za měsíc odbyde premiéru v českých kinech.

Informaci prozradil šéf společnosti Bob Iger s tím, že ročně tak přijde asi o 140 milionů dolarů, které by Diesney utržil na licenčních poplatcích. Ty by ale hravě měl získat díky předplatitelům. Firma už také dala dohromady lidi, kteří tvoří obsah přímo pro Disney+. Půjde tak o „menší“ televizní filmy či seriály na úrovni produkce Netflixu. Jedním takovým bude například seriál The Mandalorian z prostředí Star Wars.

Disney má vlastní studia pro tvorbu hraných a animovaných filmů. Kromě toho pod něj patří Pixar, Marvel, Lucasfilm nebo televizní sítě Disney-ABC a ESPN. Za 71 miliard dolarů pak získá filmové studio 20th Century Fox, většinu televizních stanic Foxu a kanály National Geographic.

Byl pro vás článek přínosný?