Hlavní navigace

Disneyho světy ožijí díky robotům. Vývoj jde rychle kupředu (video)

29. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před měsícem Disney ukázal robota Stickmana, kterak dělá salto při zhoupnutí na laně. Stickman nicméně nepřipomínal člověka, měl sice stejnou výšku, ale byla to jen tři ramena spojena klouby a písty. Humanoidní verzi v dílnách Mickeyho Mouse mají také, podívat se na ně mohli redaktoři magazínu TechCrunch.

Nová verze robota vzniká v rámci projektu Stuntronics. Už název napovídá, že u Disneyho chtějí tvořit mechanické kaskadéry. Ne, že by je nasazovali do filmů, k tomu nejspíš díky počítačové animaci ani nedojde. Firma má však po světě přes deset Disneylandů nebo jiných zábavních parků, kde jsou atrakce tvořeny filmovými kulisami a známými postavičkami.

Díky robotům by toto postavy mohly neustále přehrávat známé scény. Cvičené opičky by už nedělali lidé a nehrozilo by ani žádné zranění. Robot navíc dokáže pohyby vždy přesně zopakovat. První ukázka Stuntronics opět dělá akrobatické kousky. Salta ale zvládne s několika otočkami nebo po vystřelení jen tak efektně letí jako superhrdina.

Disney mimochodem pracuje i na robotech, kteří se učí pohybovat podle toho, kolik nohou k nim připojíte. PLížit se zvládnou i s jednou.

Byl pro vás článek přínosný?