Hlavní navigace

Do kin dorazí ztracený rozhovor se Stevem Jobsem

9. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už asi víte, že se bude točit životopisný snímek o Stevu Jobsovi. Do kin však přijde ještě minimálně jeden film, „ztracené a objevené“ interview z roku 1995. Z doby těsně před tím, než Apple koupil jeho druhou firmu NeXT.

Film má mít premiéru 16. listopadu, avšak pouze v 19 kinech USA. Jobs byl tehdy ještě zdravý, s dlouhými vlasy a největšími úspěchy stále před sebou. Desetiminutový záznam už v roce 1995 odvysílala stanice PBS v rámci seriálu „Trium nerdů“. Jenže až po smrti Jobse „se úplně náhodou“ objevil zbytek videa, další hodina hovoru vedená mimo záznam, na VHS v garáži režiséra Paula Sena.

Rozhovor v mizerné technické kvalitě, který by jinak nepřekročil práh televize tak zamíří do kinosálů. Můžeme se jen dohadovat, jaká je to náhoda, že se rozhovor objevil až posmrtně. Nebo jestli se chce někdo pouze povozit na aktuální popularitě tématu.

Tak jako když zemřel Michael Jackson, bylo vydáno posmrtné album, byly nalezeny ztracené singly a do kin dokonce zamířil film z přípravy na turné. Takový materiál by se jinak dostal pouze na DVD jako bonus. Smrt holt vydělává.

Záznam z PBS

" frameborder="0" height="315" width="420">

Zdroj: Associated Press

Byl pro vás článek přínosný?