Hlavní navigace

Doplněk Microsoftu bez upozornění: část druhá (oprava)

14. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedna z aktualizací (Search Helper Extensionz pravidelného měsíčního balíčku záplat instalovala do prohlížečů Firefox a Internet Explorer nový doplněk, aniž by o této skutečnosti zobrazila jakékoli upozornění.

Microsoft se nyní omluvil za nepříjemnosti a vysvětlil, že se jedná o komponentu používanou doplňky Windows Live Toolbar, MSN Toolbar a Bing Bar, přičemž daná aktualizace řešila chybu právě v těchto nástrojových lištách. Kvůli chybě však došlo k instalaci i u uživatelů, jež je ve svých prohlížečích nainstalovány neměli.

Ačkoli Microsoft nyní tuto aktualizaci opravil, uživatelé, kteří již ve Firefoxu nechtěné rozšíření mají, se jej pomocí tradičního tlačítka Odinstalovat bohužel neodstraní, Microsoft naštěstí zveřejnil postup, tak se jej zbavit:

  1. Zavřete všechny okna Firefoxu
  2. Otevřete průzkumníka Windows
  3. Pokud máte 32bitová Windows, otevřete C:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\firefoxextension
  4. Pokud máte 64bitová Windows, otevřete C:\Program Files (x86)\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\firefoxextension
  5. Smažte složku „SearchHelperExtension“
  6. Spusťte Firefox
  7. Otevřete Nástroje | Správce doplňků a ověřte, že je doplněk Search Helper Extension pryč.

Zdroj: Arstechnica

Byl pro vás článek přínosný?