Hlavní navigace

Dotykový Firefox nakonec bude sdílet profil s desktopovou edicí

8. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vývoj Firefoxu pro Metro je v podstatě nekonečný kolotoč událostí, který pro nás znamená jediné – na hmatatelné výsledky stále čekáme. Brian Bondy na svém blogu prozradil, že se vývojářům alespoň podařilo vyřešit problém s profily pro dvě verze prohlížeče. Původně měl mít desktopový Firefox vlastní uživatelský profil s daty a varianta pro Metro jakbysmet. Aby měly obě edice stejný set záložek a heslo, měla přijít ke slovu synchronizace dat skrze Sync.

To ale nakonec nebude nutné, neboť dvě tváře prohlížeče budou sdílet stejný profil. Logicky se však v Metru nedočkáme doplňků. Od sebe se budou držet rovněž předvolby. Každá aplikace bude mít vlastní set, což opět příliš nepřekvapuje. To nejdůležitější ale budete mít k dispozici v obou prohlížečích. Kromě záložek budou sdíleny cookies, přičemž Firefox si bude pamatovat i stav přihlášení na webech.

 

Navíc budou k dispozici přepínače pro otevření stránky v desktopu, případně v Metru. Na druhou stranu bude problém přimět obě edice, aby běžely souběžně. Do toho se nám, mimochodem, nenápadně připletly narozeniny. Firefox v sobotu oslaví již deváté.

Firefox slaví deváté narozeniny
Foto: Mozilla

Zdroj: Brian R. Bondy | The Mozilla Blog

Byl pro vás článek přínosný?