Hlavní navigace

Drby: další iPhone bude mít displej na boku a na tlak citlivou obrazovku

12. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple uvedl poslední iPhony na podzim a velké placky zaznamenaly velký úspěch, nelze proto předpokládat, že by snad zmenšoval. Byť je možné, že se rozhodne uvést pro zájemce ještě třetí a nejmenší verzi smartphonu. Co bude nicméně obsahovat regulérní nástupce stávající šestkové řady?

První drby hovoří o tom, že by se Apple mohl uchýlit k použití zakřiveného displeje, s nímž aktuálně budí kontroverzi Samsung. Potažmo by provedení mohlo vypadat trochu jinak, hrana telefonu by zůstala a obrazovka by se znovu objevila na boku, viz snímek níže. K čemu by byla užitečná? Zobrazovala by se na ní virtuální tlačítka podle potřeby, např. spoušť fotoaparátu.

 

Spekulace vychází z čerstvě schváleného patentu, o který si firma zažádala už v roce 2011. Nic nebrání tomu, aby ho nyní použila v reakci na Samsung. Druhý drb vychází z nového MacBooku, jenž obsahuje na tlak citlivý touchpad. Redaktor deníku The Wall Street Journal hovořil s lidmi obeznámenými se situací.

Podle nich bude další iPhone obsahovat stejnou technologii. Masová výroba komponent by údajně měla začít v květnu s tím, že na trh se zařízení dostanou opět v průběhu září, případně října. Dokonce i v růžové barvě. Apple podle hlášení zůstane u stejných velikostí obrazovek. Jak by změnila ovládání citlivá obrazovka?

Displej se podle patentu objeví na boku zařízení
Displej se podle patentu objeví na boku zařízení

Zdroj: Patently Apple via NeowinThe Wall Street Journal via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?