Hlavní navigace

Podívejte se na dron, který uveze i posádku (video)

14. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Ehang 184

je velká kvadroptéra, která částečně popírá definici dronu jako bezpilotního letounu. Řídit ji totiž můžete i z malého kokpitu, ale pro potřeby přepravy lidí je důležitější dálkové ovládání nebo autopilot. První pokusy se objevili už před dvěma lety na CESu, ale až nyní skutečné létá s lidmi na palubě. Zatím v testovacím prostředí.

Pořád to není běžný vrtulník a sednout si do takového stroje vyžaduje trochu odvahy. Zástupci společnosti sdělili, že dron již otestovali na několika desítkách lidí včetně svého CEO a dokonce na zástupci starosty kantonu Guangzhou (to je ten vedle Hong Kongu a Shenzenu).

ehang-drone-compressor Takto by mohly vypadat taxíky v budoucnu

http://video.ehfly.com/video/stgapp2.mp4

Ehang vyvíjí tento dron již několik let, ale až nyní jsou k dispozici videa o tom, že s posádkou skutečně létá. Zatím nepadlo ani slovo o tom, zda a kdy budou tyto drony k prodeji, zde už ale nastupuje tvrdá regulace. Například Dubai už ale plánuje používat drony, které uvezou pasažéry jako městské taxi. Třeba při protestu klasických taxikářů proti Uberu by se jistě osvědčily.

DT24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.